Zdravé svačiny do školy i do práce
Autor: Jana Keithová
Nakladatelství: Fragment
Datum vydání: 1 / 2018
Formát: 170 x 243 mm
Vazba: vázaná
Počet stran: 72 stran
Cena: 144 Kč
Přiznejme si, že dnešní uspěchaná doba přeje potravinám, které slibují dlouhou trvanlivost, jsou levné a mají výraznou chuť. Toho všeho lze ale dosáhnout jen s pomocí chemických přísad, které však našemu zdraví neprospívají.
• slané pečivo
• sladké pečivo
• nepečené sladkosti
• výborné pomazánky
• domácí sýr a šunka
Vyzkoušejte svačiny, které vám dodají zdraví a sílu!
Z obsahu knihy Zdravé svačiny do školy i do práce
Špaldová mouka
Špalda, ze které se mele špaldová mouka, je druh nešlechtěné pšenice. Taková prababička klasické pšenice. Pěstovala se už v prastarém Egyptě. Od jejího pěstování se postupem času upustilo díky vyšším výnosům z klasické šlechtěné pšenice.
Proč používat raději špaldovou mouku? Je to proto, že špaldová mouka je odolnější proti škůdcům a nevzniká tedy nutnost tolika postřiků. Její pěstování je tedy ekologičtější, a to také díky tomu, že nereaguje na umělá hnojiva. To znamená, že hnojení umělými hnojivy nemá vliv na její výnosy. Špaldová mouka obsahuje méně lepku než klasická pšeničná mouka a má vysoký obsah vlákniny.
Obsahuje bílkoviny, sacharidy a nenasycené mastné kyseliny. Z minerálů hořčík, zinek, vápník, fosfor, draslík, vitaminy skupiny B, vitamin A a E.
Tuto knihu Zdravé svačiny do školy i do práce koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros media.
ZUZI
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz