Zelená kuchyně pro každy den
Podtitul: Více než 100 rychlých, jednoduchých
a chutných receptů
Autor: Jessica Nadel
Překlad: Denisa Štrbová
Formát: 245 x 190 mm
Nakladatelství: Synergie Publishing
Datum vydání: 4. června 2015
Počet stran: 176 stran
Brožovaná vazba
Cena: 339 Kč
Pokud se chcete stravovat zdravě a snažíte se jíst více zeleniny, ale saláty se vám už přejedly, je tady pro vás tato skvělá a užitečná kuchařka. Představí vám totiž nové, zdravé a chutné druhy zeleniny, které jste možná ještě nevyzkoušeli, například řepák, potočnice nebo mangold. A navíc je můžete je využít pro každou příležitost, od snídaně po dezert.
Více než 100 vynikajících veganských receptů přinese vítanou změnu do vašeho jídelníčku. Najdete tu novou inspiraci pro vaření se zeleninou tradiční, třeba brokolicí nebo cuketou, superpotravinami jako růžičková kapusta nebo úplně nekonvenčními druhy zeleniny jako je spirulina a chaluhy.
Máte chuť na čokoládový superpotravinový koktejl nebo polentové hranolky s pestem a pikantní omáčkou aioli? Nebo byste si dali raději něco sladkého - ano i ze zeleniny je možné vykouzlit sladkou dobrotu - třeba čokoládový dort s lískovými oříšky a avokádem. Najdete tu recepty na vše od kapusty až po brownies.
Ukázka z knihy Zelená kuchyně pro každy den:
5 kroků jak dostat zeleninu na talíř
1. Buďte lokální. navštivte farmářský trh, zapište se do bedýnkového družstva a využívejte donáškovou službu organické zeleniny.
2. Pěstujte sami. Nejjednodušší je sklidit si zeleninu z vlastní zahrádky. Vyzkoušejte, jestli máte na zahradničení talent! Pokud o tom pochybujete, zkuste pro začátek pěstovat něco jednoduchého – třeba kapustu nebo cuketu.
3. Vyberte si recept. Přečtěte si knihu (třeba právě Zelenou kuchyni pro každý den) a vyberte tři recepty, které byste chtěli vyzkoušet. Vyražte na nákup a jděte do toho!
4. Vyzkoušejte zelené koktejly. Ano, je v nich zelenina, ale nechutnají jako tráva. Čestné slovo.
5. Střídejte to. Změna není pouze kořením života. Střídáním zelených druhů zeleniny budete maximalizovat příjem vitamínů a živin. Dejte si proto za cíl zapojit do jídelníčku nové druhy zeleniny – a pak jídelníček každých pár týdnů změňte.
Tuto knihu Zelená kuchyně pro každy den koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Synergie Publishing.
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz