Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zvládání stresu ve sportu s pomocí relaxačních technik

8. 06. 2024 | Knižní tipy
Název: Zvládání stresu ve sportu
Podtitul: s pomocí relaxačních technik
Autor: Stackeová Daniela
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 24.05.2024
Rozměry: 167×240 mm
Vazba: Brožovaná vazba
Počet stran: 168
Cena: 246 Kč

Co je důležité pro úspěch ve sportu a jaký význam hraje psychika? Proč někteří trpí trémou, a jiní ne a je možné zlepšit svou psychickou odolnost? Tyto a další otázky jsou ve sportovní praxi časté, a proto se jim věnuje i autorka této knihy. Její hlavní část tvoří informace o regulačních a autoregulačních technikách ve sportu a popis jednotlivých relaxačních technik: autogenního tréninku, progresivní svalové relaxace, dechových cvičení, uvolňovacích a protahovacích cvičení s relaxačním cílem a dalších, včetně praktických návodů na jednotlivá cvičení a jejich vhodné kombinace.

Kniha Zvládání stresu ve sportuRelaxační techniky představují ve sportovní psychologii jednu z možností cílené autoregulace, tedy způsob, jak psychologickou cestou zefektivnit a urychlit regenerační procesy po tréninku, stejně tak jako vyladit aktuální psychický stav před výkonem, v tréninku i v soutěži. V knize najdete vysvětlení základních termínů, jako jsou stres, relaxace, regenerace a aktuální psychický stav, nezbytných pro pochopení dané problematiky, doplněné o rozbor některých aspektů psychiky sportovce důležitých jak pro jeho úspěch ve sportu, tak pro jeho psychické zdraví.

​Publikace je určena především výkonnostním i kondičním sportovcům, trenérům a dalším sportovním profesionálům a dále také všem vyznavačům aktivního životního stylu, fitness, wellness a samozřejmě i studentům tělesné výchovy, fyzioterapie, psychologie a všech příbuzných oborů.


O autorce knihy Zvládání stresu ve sportu:


Stackeová Daniela

Absolventka oboru fyzioterapie, specializace somatopsychoterapie, na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze. Postgraduální studium a rigorózní řízení absolvovala tamtéž. V roce 2015 úspěšně zakončila habilitační řízení v oboru kinantropologie na FSpS MU v Brně a byl jí udělen titul docent. V současné době pracuje jako docent na VŠTVS Palestra. Odborně se věnuje především problematice fitness a psychologický ch aspektů fitness, psychosomatice a psychosomatickým vztahům v oblasti pohybového aparátu. Je dlouholetou lektorkou kurzů pro instruktory.


Tuto knihu Zvládání stresu ve sportu zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zvládání stresu ve sportu s pomocí relaxačních technik:

Zvládání stresu ve sportu s pomocí relaxačních technik
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
To bych taky potřebovala, aby mě někdo naučil. Zvládat stres mi fakt nejde. Zkoušela jsem různé způsoby a nic mi nepomohlo. Ono z těch videí a článků se to člověk asi nenaučí. Potřebovala bych jít na nějaký seminář, nebo se přihlásit k někomu na jógu nebo tak něco. Jedině Krupa kratom, který si objednávám z https://www.adamkrupa.cz/ mi pomůže spolehlivě.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles