8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 17. týden

22. 04. 2024 | Televizní tipy
Duben – na Prima ZOOM kouknem. Týden dokumentárních parádiček, kde jinde než na Prima ZOOM. Nenechte si ujít rozmanitou podívanou! Tohle je váš talíř poznání, tak si vyberte, co vás baví a pojďte koukat na Prima ZOOM!

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 17. týden:


24. 4. 20.00 – Iriomote: Japonský ostrovní ráj

Na jihu Japonska, mezi Čínským mořem a Tichým oceánem, leží ostrov Iriomote. Je to pravý ostrovní ráj pokrytý tropickými lesy, kde žijí některé z nejvzácnějších druhů zvířat na světě. Mezi nimi nechybí ani zvláštní druh levharta, pojmenovaný iriomotská kočka. K dalším podobně podivuhodným obyvatelům patří kaloň Temminckův, místní poddruh orlíka chocholatého nebo nezastavitelný ledňáček ohnivý. Iriomote je hotspot biodiverzity, který je právem zapsán na seznam světového dědictví UNESCO. Nachází se tady i největší mangrovový les v celém Japonsku, který doslova žije a dýchá s mořským přílivem a odlivem. A kde se se z bahna vynořuje řada podivných tvorů.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 17. týden25. 4. 23.00 – Planeta ovcí (1. část)

V tomto dvoudílném filmu se zaměříme na společnou historii lidstva a jeho vlnitých souputníků. Veleúspěšný příběh ovcí začal před více než 11 000 lety, kdy jako jedny z prvních zvířat začaly žít s lidmi pod jednou střechou. Od té doby nejen věrně a trpělivě klusají pro našem boku, ale dokonce mnohokrát sehrály klíčovou roli během našich dobyvačných výbojů. Dnes žije více než miliarda ovcí, které bečí skoro ve všech koutech světa. A proto nastal nejlepší čas podívat se na to, jak vypadá jejich současnost a budoucnost. Přírodovědný dokument Planeta ovcí je plný legračního nadhledu i vřelého humoru a spolehlivě pobaví celou rodinu.

26. 4. 20.00 – Když žraloci útočí VI (1. díl)

Představte si, že s rodinou trávíte dovolenou snů někde na pláži. Ale ať už jste v jakékoli části světa, stačí jenom zlomek vteřiny a idyla se rázem změní v naprostou noční můru. K náhlým, nečekaným a nevyprovokovaným útokům žraloků dochází poměrně často. Jejich motiv přitom zůstává záhadou nejen pro místní obyvatele, ale i vědce. 

Adrenalinový seriál Když žraloci útočí se zaměřuje na nejkomplikovanější a nejzáhadnější incidenty. Snaží se objasnit, proč dochází k nebezpečným a často smrtícím střetům se žraloky, v naději, že pokud dostatečně porozumíme chování žraloků, budeme schopni počet jejich útoků omezit. V šesté sérii se zaměříme na takové případy, jako když v roce 2019 na pobřeží Severní Karolíny došlo ke čtyřem útokům žraloků za pouhé dva měsíce, nebo odhalíme nebezpečnou tvář exotických Baham.

27. 4. 22.00 – 1945: Rok zvratů

Byl to rok, který hluboce poznamenal celé 20. století – dvanáct měsíců, které navždy změnily celý svět. Rok 1945 se stal dějištěm závěrečných střetů druhé světové války: bitva v Ardenách, bitva o Pacifik, pád Berlína... Ale rok 1945 byl také obdobím hrůzných odhalení nejrůznějších zvěrstev páchaných v nacistických táborech smrti. A rokem svržení dvou atomových bomb na Japonsko. Dlouho vyhlíženým obdobím úlevy, kdy po šesti letech konečně skončila válka, s ní spojené hrůzy a nesčetné oběti. 

Konec druhé světové války vyvolal všeobecné nadšení a veselí. Norimberský proces a vytvoření Organizace spojených národů vrátily lidstvu naději na budoucnost. V zákulisí se však již rýsovaly stíny studené války a dekolonizace. Vraťte se zpátky do roku 1945 a prožijte ho z první ruky. Buďte v centru všeho důležitého dění prostřednictvím jedinečných archivních záznamů a zasvěcených analýz předních odborníků. Odhalte, jak byly během těchto dvanácti dramatických měsíců položeny základy moderního světa a jak se rok 1945 navždy zapsal do dějin.

28. 4. 20.00 – Expedice Stříbrný Spitfire

Sleduje neohroženého pilota Matta Jonese a jeho tým dobrodruhů, kteří vyrazili na neuvěřitelnou cestu kolem světa v letounu Spitfire z doby druhé světové války. Tváří v tvář nebezpečnému počasí, sopce, která zuřivě chrlí popel, a nestabilním politickým i společenským podmínkám v některých částech světa se Matt a jeho tým snaží dokončit historický let. Vzrušující dobrodružný film Expedice Stříbrný Spitfire přináší exkluzivní, zatím nezveřejněné záběry a ohromující letecké scény.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 17. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 17. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 17. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 17. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !