1. Oblibte si číslo 5, napište si je na kus papíru a vystavte si je někam na oči
2. Nezaměřujte se pouze na syrovou zeleninu a ovoce – kombinujte je s ovocnými a zeleninovými šťávami. Využijte pestrou škálu výběru zeleniny a ovoce, čímž si zajistíte větší spektrum nejen vitamínů, antioxidantů a minerálních látek, ale také chutí, díky kterým si určitě najdete Vaši oblíbenou dávku ovoce či zeleniny
3. Vybírejte si zeleninu a ovoce podle barev oblečení, aby se vám hodila k outfitu a považujte ji za doplňky (existuje totiž opravdu pestrá škála barev ovoce a zeleniny)
4. Na pracovní porady, školení nebo třeba procházky se vybavte zeleninovou či ovocnou šťávou (podpoříte tak i svůj pitný režim)
5. Svačte – dopřávejte si mezi hlavními jídly porce ovoce a zeleniny
6. Každé hlavní jídlo doprovázejte zeleninou a to bez ohledu na to, v jakém je stavu – tedy syrovou, dušenou či vařenou
7. Doma nebo na pracovním stole mějte vždy ovoce a zeleninu na očích, abyste měli možnost, kdykoli vás přepadne chuť na něco dobrého, ovoce a zeleninu po ruce
8. Inspirujte se novými recepty, v nichž jsou složkou ovoce a zelenina, případně hledejte recepty, ve kterých je hlavní složkou zeleninová šťáva
9. Vyměňte čokoládové tyčinky za zeleninové a ovocné šťávy v praktických uzavíratelných obalech, které můžete dát do pracovní kabelky či aktovky
10. Buďte ráno fresh – začněte den snídaní doplněnou o ovoce či zeleninu, případně si dejte 150 – 200 ml sklenici ovocné nebo zeleninové šťávy, začnete totiž den s větší svěžestí
Zdroj, foto: Relax