Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 06.10. 2024
Dnes má svátek Hanuš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

13. komnata Carmen Mayerové

9. 02. 2022 | Televizní tipy
Česká herečka s exotickým původem zjistila až v šestnácti letech, že nevyrůstala s biologickým otcem, ale s otčímem. S ovdovělým Petrem Kostkou vychovala jeho dvě dcery, svou dceru z prvního manželství a společnou dceru Terezu. Příběhem provází Šárka Volemanová. Připravili I. Sovišová a D. Hnát 
PREMIÉRA

Carmen Mayerová je česká herečka německo-španělského původu. Její matka pocházela z chudé horské vsi na Mallorce. Za otce Carmen dlouho pokládala trutnovského architekta a malíře německé národnosti Karla Mayera, s kterým se maminka seznámila při pobytu ve Francii.

13. komnata Carmen Mayerové Až ve svých 16 se Carmen a její 23letá starší sestra dozvěděly, že Karl zřejmě nemohl mít děti a jejich biologickým otcem byl ženatý důstojník německého wehrmachtu, který ke konci války padl do zajetí a s největší pravděpodobností zemřel.

Karlovi, kterého do jeho smrti v Itálii navštěvovala, nikdy neřekla, že ví, že je „pouhým“ otčímem, měli celý život krásný vztah. Carmen si našla angažmá v hradeckém divadle, vdala se za kolegu herce Maxmiliána Hornyše, ale manželství nevyšlo.

 Po rozvodu se s tříletou dcerou vydala do Prahy, kde nastoupila do Městských divadel pražských (1967–1991). Tady se potkala s nedávno ovdovělým Petrem Kostkou, jehož manželka zahynula při autonehodě, a tak Carmen přijala macešskou roli a začala se starat i o jeho dvě malé dcery.

V roce 1972 se s Petrem vzali a o 4 roky později se jim narodila Tereza. Její matka ve stáří trpěla Parkinsonovou nemocí, a tak se Carmen o ni několik let starala. Musela přerušit hereckou dráhu a po matčině smrti se jen s obtížemi vracela na jeviště.

Carmen je vděčná za svůj naplněný život a velkou rodinu, má velice pěkný vztah se všemi dcerami, šesti vnoučaty a třemi pravnoučaty, hraje v Divadle na Vinohradech, Na Fidlovačce i ve Studiu Dva a s dcerou Terezou představení pro dvě herečky v Divadle Kalich.


Pořad 13. komnata Carmen Mayerové můžete sledovat

9.2. 2022 od 20:10 na ČT1!!

A opakování 11.2. a 16.2.!



Zdroj, foto: Česká Televize


Shelly
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 13. komnata Carmen Mayerové:

13. komnata Carmen Mayerové
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !