Ano, šéfe – 24.2. 2015:
Jevíčko, malé město ležící v oblasti nazývané Malá Haná, se může pochlubit čtvercovým náměstím, ze kterého vybíhají cesty do čtyř světových stran. Jednou z těchto cest je i Kostelní ulice, ve které najdeme hotel U Apoštola. Ten má od loňského října v pronájmu paní Yveta Žižková. Hotel ani restaurace nevydělávají a Yveta provoz podniku dotuje. Nechce se však ještě vzdávat, a proto poprosila o pomoc Zdeňka Pohlreicha.
Paní Yveta není vyučená v oboru, ale v pohostinství pracuje už od svých patnácti let. Začínala jako brigádnice v kuchyni, poté působila střídavě jako servírka nebo kuchařka. V hotelu U Apoštola byla dříve zaměstnána jako kuchařka, a když se naskytla příležitost si hotel s restaurací pronajmout, zdálo se jí to jako dobrá příležitost. O celý chod podniku se Yveta stará sama. Nakupuje, dělá objednávky a také vaří.
Pomáhá jí i syn, který zde pracuje jako číšník. V kuchyni je malý, ryze ženský kolektiv. V současné době vaří na jedné směně kuchařka Markéta a na druhé Yveta sama. „Děvčata“ v kuchyni mají zajímavé oblečení...
Na jídelním lístku najdeme zhruba 30 jídel, 6 salátů a 5 druhů topinek. Mezi největší „pecky“ v jídelním lístku patří obložený guláš – což je guláš obložený bramboráčky a „věž“ – bramborák, kuřecí maso, vepřové maso a navrch opět bramborák. Yveta někdy k některým jídlům podle nálady přidává překvapení. Za největší konkurenci považuje hotel Morava na náměstí.
Yveta se potýká s několika problémy. Tím největším je podle ní nedostatek místních hostů. Ti sem prý nechodí hlavně kvůli tomu, že minulý provozovatel nevařil dobře a zkazil podniku jméno. I přes změny, které doposud udělala, se jí nepodařilo vnímání restaurace zlepšit. Také si neví rady s kuchyní. Ráda by se od Zdeňka Pohlreicha dozvěděla, co by měla ještě změnit, aby strávníky přilákala. Uvidíme, co jí náš šéf poradil a zda se podařilo restauraci zaplnit...