Zdeněk Pohlreich zůstal v Praze a podíval do Panského dvora v Nuslích. Kdysi tu přes deset let fungovala italská restaurace, znovuotevřený podnik Panský dvůr se orientuje na slezskou a moravskou kuchyni. Šestadvacetiletá Eva, která si hospůdku pronajala, totiž pochází z Frýdku-Místku. Odvaha jí nechybí, naopak, přestože není profesionál, spoléhá na to, že se v gastronomii pohybuje díky rodině už od dětských střevíčků – vaří od dvanácti a má to zkrátka „v krvi“. Ale hospoda je prázdná…
Podněty, rady a finanční zázemí jí dává přítel, který ji do Prahy přivedl a v podniku se též angažuje. Nějak to ale nefunguje… Co Evu trápí? Především prázdná hospoda. Očekává redukci jídelního lístku s osmdesáti položkami a návrh na efektivní změnu.
Panský dvůr je „babinec“. Eva Benešová, která je tak trochu holka pro všechno (provozní, šéfkuchařka, servírka), šéfuje dvěma kuchařkám, servírce a v době působení Zdeňka Pohlreicha si uvázala zástěru i její maminka, která přijela na návštěvu z Moravy, kde vaří ve vlastní venkovské hospodě. Uvidíme, zda velká dámská přesila zažene „postrach české gastronomie“ do defenzivy, protože ho čeká boj se zažitými zvyky, „vymazleným“ rodinným menu a v neposlední řadě již tradiční zápas s kečupem a sójovkou.
Restaurace, která sídlí na nepříliš strategicky výhodném místě a nemá lákavý exteriér – Nusle nepatří mezi módní čtvrti jako dnes např. Žižkov –, má další handicap: chcete-li se zde najíst, musíte sejít do suterénu. Dole najdete útulný interiér, který připomíná selskou jizbu, s jídelním lístkem inspirovaným mateřskou moravskou buňkou. Je to dobrý nápad? „Umíte si představit, jak by na moravském venkově fungovalo Café Imperial?“ ptá se Zdeněk Evy.
Lysá hora se změnila v Petřínskou rozhlednu
Jídelní lístek, na který je Eva pyšná, odráží velkou kreativitu rodinného tandemu, ale představuje hádankářský rébus. Schválně, co si představujete, že přistane na vašem talíři, když si dáte Staroměstské tajemství, Tajemství benátského kupce, Zlaté dukátky nebo Loupežnické klobouky? Není těch tajemství už trochu moc? Místní specialita Býčí láska aspoň napoví – jedná se o smažené býčí žlázy.
Jak dopadne pouliční nabídka nové místní speciality z kelímku? Jak si poradí s proradně připraveným zátěžovým dnem? A konečně, jak si Zdeněk Pohlreich poradí s babincem v hospodě?
Nenechte si ujít další gastronomický výlet s pořadem Ano, šéfe! ve čtvrtek 23. dubna ve 21.15 na Primě!
Čtěte také: Ano, šéfe! - Obchvat Plzně nám sebral hosty
Zdroj: Prima.cz
Notburga
ChytráŽena.cz