V sobotu 29. listopadu se uskuteční další ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu. Událost, která se na počátku jevila jako pošetilost party recesistů ze středočeské vesnice Mratín se již vloni stala zcela regulérní soutěží na úrovni republikového mistrovství. „Nejprve jsme si mysleli, že v míchání bramborového salátu budeme soupeřit pouze se svými přáteli a kolegy. Ve snu by nás nenapadlo, že na této skromné myšlence nakonec postavíme základ pro celorepublikovou soutěž“,: vysvětluje ředitelka soutěže Hana Jenešová. Vzápětí dodává „v současné době přijímáme přihlášky soutěžních týmů. Podmínky registrace nejsou nikterak náročné. Hlásit se mohou tříčlenná družstva z celé republiky. Porota hodnotí chuť, vzhled, vůni, originalitu a celkový dojem bramborového salátu, který se samozřejmě celý připravuje až na místě.“
Už vloni se salátového mistrovství zúčastnily týmy z celé republiky a titul Mistr ČR v přípravě bramborového salátu si odvezli studenti ze Střední školy potravinářské a služeb z brněnské Charbulovy ulice. Porotu překvapili nejen pečlivostí při krájení a zdobení, ale zejména originální volbou ingrediencí, mezi kterými nechyběly například feferony či olivy.
Čím asi porotu překvapí
letošní mistři?
Čtěte také články o loňském mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu:
Mistři v zástěrách
Upír chce být mistrem republiky
Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu
ZUZI
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz