Mikuláš pro Kluky v akci
Že si tým Kuchařské pohotovosti pozval Kluky v akci, tedy Filipa Sajlera a Ondřeje Slaninu, bylo nasnadě. Není to totiž tak dávno, co tito dva kuchaři hostili právě pohotovostní tým, a tak bylo co oplácet. Výsledkem je mikulášský speciál, který ČT1 odvysílá 5. prosince v 17.30 hod.
Výsledkem setkání pěti profesionálů z kulinářského světa je bez nadsázky skutečná mikulášská nadílka pro gurmány: Kluci v akci připravili hovězí kližku pečenou do veleměkka na červeném víně s rozmarýnem, polentovou kaši s karamelovou kořenovou zeleninou a dezert s vinnou pěnou zvaný Zabzikne. Kuchařská pohotovost, tedy Jiří Král, Vladimír Krofta a Martina Nemčeková se pustili do čertova kuřete ve svařeném víně s bramborami a červenou řepou a jako dezert vybrali marcipánové brambory.
Vánoce na Malé farmě
Honzu s Veronikou znají diváci z pořadu Malá farma. Většinou se s nimi setkávají na poli nebo mezi domácím zvířectvem. Tentokrát nahlédnou do jejich kuchyně. Kuchařská pohotovost totiž zavítala právě sem a štědrovečerní menu připravila s dvojicí mladých hospodářů. Jak se jim to povedlo uvidí diváci 19. prosince v 17.30 na ČT1.
Honza a Veronika odešli před více než rokem z Prahy na venkov. Od té doby se v malé osadě Kuklov na jihu Čech snaží vybudovat fungující hospodářství. Chovají drůbež, ovce, kozy, králíky a jalovice, pěstují brambory a zeleninu. Jak se jim to daří, sledujeme na televizních obrazovkách v cyklu Malá farma.
Veronika přiznává, že není právě zdatná kuchařka, a protože chce ke štědrovečernímu stolu pozvat přátele, zavolala si na pomoc Kuchařskou pohotovost. S přáním farmářských Vánoc, ve kterých není nouze o jídla lidová, nejlépe staročeská s rybí specialitou, si tým Kuchařské pohotovosti poradil na jedničku: na stole se nejprve objevil předkrm v podobě drůbežích jater v sádle, potom kapr načerno s knedlíkem a na závěr vánoční štola.