-Komerční sdělení-
S pravidelnou porcí kvalitního tuňáka získáte potřebnou energii, prospějete vašemu zdraví i štíhlé linii
Tuňák představuje kvalitní zdroj bílkovin s minimálním obsahem tuku. Kromě toho je zdrojem fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku či vitamínů A, B a D. Má pozitivní vliv na růst zubů a kostí, obnovuje buňky v těle. Snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi. Je tak skělou volbou nejenom pro sportovce a vyznavače zdravého životního stylu, ale také pro všechny, dbají na správnou životosprávu.
Máte málo času a denně vymýšlíte, co ke svačině nebo na rychlou večeři pro rodinu? S Rio Mare je vaření hračka. Ochucený tuňák Rio Mare se skvěle kombinuje, je ideální ve všech receptech s těstovinami a zeleninou, takže během chvilky vykouzlíte pravou italskou pastu nebo osvěžující letní salát. Když není čas, postačí kousek čerstvého pečiva – tuňák nejvyšší kvality dokonale ochucený špetkou pepře a citronovou šťávou je totiž lahůdkou sám o sobě.
Rio Mare tuňák s citronem a černým pepřem
Když se kvalita tuňáka Rio Mare setká s citronovou šťávou a černým pepřem, vzniká tím kombinace, která učiní i ten nejjednodušší pokrm výjimečným. Tento tuňák je určen všem milovníkům zajímavých, kořeněných a výrazných chutí, kteří rádi experimentují.
Rio Mare tuňák ve vlastní šťávě
Pokud chcete dietnější verzi klasického tuňáka, pak je tento ve vlastní šťávě ideální volbou. Jelikož není naložený v oleji, nabízí se bezpočet možností další úpravy. Pro „dietáře“ je důležitou informací, že obsahuje maximálně 1 % tuku ve 100 g. Velmi dobře se hodí do čerstvých a lehkých pokrmů, do klasických i méně obvyklých salátů, obohacených například čerstvým nebo sušeným ovocem.
Rio Mare Leggero
Steaky vyráběné inovativní a patentovanou technologií, která využívá ke konzervaci tuňáka upravenou atmosféru bez nutnosti použití velkého množství vody nebo olivového oleje. Rio Mare Leggero s o 60 % méně tuku je proto ideální pro ty, kteří milují pocit lehkosti a chtějí být ve formě před plavkovou sezónou, aniž by se vzdali chutného jídla :-)
RIGATONI S TUŇÁKEM, CUKETOU A BAZALKOU
Suroviny na 4 porce:
• 350 g rigatoni nebo jiných krátkých těstovin
• 3 balení tuňáka Rio Mare
s citronem a černým pepřem (po 80 g)
• 700 g cuket
• 1 stroužek česneku
• 80 ml extra panenského olivového oleje
• Velká hrst čerstvé bazalkové soli
Postup:
1. Přiveďte hrnec vody k varu, když začne vařit, přidejte sůl.
2. Cukety umyjte, nakrájejte podélně na polovinu a nakrájejte na tenké plátky. Cukety dejte na pánev s olejem a se stroužky česneku, trochu osolte, často míchejte a smažte do mírně zlaté barvy.
3. Vložte těstoviny do vroucí vody a uvařte.
4. Smíchejte tuňáka, cuketu, těstoviny a restovanou zeleninu na pánvi, doplňte čerstvou bazalkou a ihned podávejte.
TUŇÁKOVÝ SALÁT S JABLKY A OPÉKANÝMI MANDLEMI
Suroviny na 4 porce:
• 3 balení tuňáka Rio Mare
s citronem a černým pepřem (po 80 g) NEBO lze samozřejmě zvolit i jakoukoli jinou variantu tuňáka, např. Leggero, pokud jste v dietním režimu
• 2 červená jablka
• 20 g mandlí nakrájených na špalíčky
• 40 ml extra panenského olivového oleje
• srdíčko řapíkatého celeru
• hrst křehkých salátových lístků
• sůl na dochucení
Postup:
1. Na nepřilnavé pánvi restujte po dobu dvou minut mandle a míchejte je nebo obracejte, dokud nezačnou vonět a některé i tmavnout.
2. Omyjte jablka a neoloupaná je nakrájejte na kostky. Pak je smíchejte s tuňákem s citronem a černým pepřem.
3. Nakrájejte celer na tenké plátky, přidejte k salátu a dochuťte olejem a solí.
4. Naaranžujte salát do misky, nahoru dejte směs tuňáka s jablky a posypte praženými mandlemi.