-Komerční sdělení-
Naše tělo v zimě vyžaduje nápoje a jídla, která ho zahřejí. Než si dát vychlazenou limonádu, raději v zimních měsících sáhneme po teplém čaji. Nespokojte se však s obyčejným čajem, protože i mezi čaji jsou obrovské rozdíly a ty kvalitní vám poskytnou nejen chuťový zážitek, ale může podpořit i vaše zdraví.
Co jste možná o čaji nevěděli
Nedílnou součástí čaje je kofein, někdy nazývaný jako ,,tein“. Čaj obsahuje zhruba poloviční množství kofeinu oproti kávě. V přiměřeném množství působí na zdravého člověka jako stimulant, který se projevuje zlepšením psychické kondice. Je prokázáno, že kofein, který tělo přijme z čaje, se uvolňuje do krve pomaleji. Jeho nástup je tedy pozvolný a účinky delší.
Zimní čajový dýchánek
Jak správně připravit sypaný čaj
Postup při přípravě sypaného čaje není vůbec složitý. Základem je kvalitní čaj, papírový filtr nebo nerezové sítko, správná teplota vody a nádoba do které budeme čaj připravovat. Důležitá je také doba louhování jednotlivých druhů. Konkrétně u černých čajů (např. BASILUR WINTER BERRIES Raspberries) je doba louhování 3-5 min při teplotě vody 100°C