Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Česká pohanková kuchařka

26. 08. 2015 | Knižní tipy
Název knihy:
Česká pohanková kuchařka

Autorka: Hana Šimková
Nakladatelství: Cpress
Datum vydání: 17.8. 2015
Formát: 167 × 225 mm, 366 g
Vázaná vazba
s laminovaným přebalem
Počet stran: 92
Cena: 249 Kč

Obohaťte svůj jídelníček o pohanku, bezlepkovou a od 12. století u nás pěstovanou surovinu. Tato kuchařka potěší každého, kdo má zájem o zdravou výživu, ale i toho, kdo si dá rád maso, protože autorka se receptům s masem nevyhýbá. Můžete si upéct vlastní pohankové pečivo, moučníky, pizzu, tortily, zahušťovat polévky, udělat kaše nebo zapékané směsi, karbanátky, knedlíky... a mnoho dalších vynikajících lahůdek. Autorka inspiraci pro své recepty čerpá z domácích tradic, ale také v zahraničí.

Ukázka z knihyČeská pohanková kuchařka:


Česká pohanková kuchařkaDezerty


Tuto kapitolu píšu obzvlášť ráda. Jak již mí příznivci vytušili, vaření a zvláště pečení je má vášeň. Ve všech předchozích kuchařkách jsem čtenářům nabídla naše oblíbené dobroty a nebude tomu jinak ani v této knize. Ať už držíte dietu z důvodu onemocnění celiakií či jiných zdravotních komplikací, nebo jste bytostně přesvědčeni, že pohanka patří mezi nejzdravější plodiny na našem
trhu, jistě si zde vyberete. Někteří strávníci přijdou pohance a produktům z ní na chuť hned při prvním ochutnání. Jiní lidé se k tomuto poznání dopracují postupně.

Když jsem poprvé upekla pohankový perník, vrhla se na něj vnučka s nadšením a od té doby nechce jinou než „černou buchtu“. Zato když jsem uvařila pohankové rizoto, naše malá dcerka prohlásila: „Mami, to špinavé rizoto já nepapám.“ I náš zeť Milan si velmi rychle zvykl na mou kuchyni, a jak se říká v pohádce: „Má jazyk vybranější víc než mnohý král.“ Vždy si pochutná, jen zastává názor, že aby mu dané jídlo chutnalo i příště, nesmí vědět, co za ingredience v něm bylo. Vyšším stupněm uznání je: „Teda, mamko, to bylo dobrý,“ což je tak za dvě.

Nakonec chvála nejvyšší: „Teda, mamko, cos mi to zase provedla? Teď už se ani nehnu.“ Což je chvála s vykřičníkem! Každý z našich strávníků a hostů z řad přátel má své oblíbené pokrmy a již předem oznamují, po čem jejich mlsný jazýček touží. Proto si některé pokrmy vysloužily přejmenování podle dané osoby. Nechte se tedy občas svádět mlsným jazýčkem a připravte si několik těchto receptů. Věřte, že nebudete litovat.


Více informací nejen o této knize Česká pohanková kuchařka se dozvíte také na stránkách nakladatelství Albatros Media.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles