Na další díl pořadu Česku na grilu se můžete těšit už v sobotu 30. 3. 2024. Kdo si vyslouží pochvalu od obávaného kata, kdo bude taktizovat a kdo se projeví jako nejpodlejší záporák? V tomto díle se budou porotci snažit vysvětlit, a Zdeněk svým osobitým způsobem, proč je třeba mít na stole při práci pořádek. Unesli byste vy podobnou kritiku? Dívejte se…
Celý díl začne soubojem o naporcovaná kuřata. Jak Zdeněk podotkne: „Slyšel jsem něco o sdílení, tohle ale asi nebude ten případ.“ A dodá: „Nikdo nemá zapálený gril, ale všichni mají dvanáct kilo kuřete. Co s tím budou dělat?“ A podotkne: „Je vidět, že se zapojují všichni. Jen Lucka a Priky asi nepochopili, že když gril nehoří, nedá se na něm vařit.“

„Když to takhle podliješ, bude to silné jak noha u prdele,“ poradí Zdeněk Jeaně s přípravou. Zní to logicky, že?
„Taky jsem si všimnul, že se nám tu po zemi povalují svazky bylinek, a jen bych podotkl, že žádnej dobrej kuchař nevaří na zemi,“ zkritizuje Ritu a Jeanu.
„Oceňuju vaše úsilí, ale ze srdce nenávidím mrdník, kterej máte na tom stole.“ Jak si s takovou kritikou poradí Don a Michal? „Tohle je scheisse extra union, rozumíme si,“ dovysvětlí ještě Zdeněk oběma soutěžícím, co si o jejich stole myslí.
U stolu Jany a Romana to není jiné. „Bordel na stole je bordel v hlavě, Jano. A bordel v hlavě jen málokdy dopadne jako nezapomenutelné jídlo,“ vysvětluje, proč na pořádku trvá.
„To je super – ochutnat, a lžičku vrátit zpátky, to se mi nelíbí tohle…“ zpraží ještě Janu.
„Víš, co říkal hostinskej Palivec ve Švejkovi?“ zeptá se Davida. „Host jako host, třebas Turek, a kuchař se nikdy nesmí nechat unést k tomu, aby si svoje osobní problémy řešil prostřednictvím svého jídla.“ Proč se tak rozohnil a vzpomněl na klasiku?
„Pesto dělejte tak, aby to nebyli pejsek – kočička, ale Radek – Nikola,“ doporučí u dalšího stolu.
„Když už se rozhodneš dělat dvě omáčky, neměly by být nalité takhle vedle sebe. Pak to končí syndromem zahraničního zájezdu, kdy ty lidi si naberou z bufetu na talíř všechno, a pak se divěj, že to každej den stejně chutná,“ ohodnotí šéf plating Dona a Michala.
„My jsme chtěli dvě ty omáčky, a vy jste se nějak rozjeli, je tu ještě někdo od Hujerů?“ optá se u porce Lucky a Prikyho.
„Vidíš to samý, co já, vy jste tu roládu vysušili do bezvědomí,“ ohodnotí jídlo Jirky a Martina. Jak to ponesou?
„No, hele, že by to bylo dobře a bezpečně propečené, se nedá úplně říct,“ prohlásí nad talířem Rity a Jeany. „Kdybyste tohle naservírovaly v restauraci v Americe, vyhrávaly by právníci.“
„Sriracha je pro malý děti jak dělaná. Maminko, mě pálí prdel,“ zamyslí se nad křidélky Dannyho a Daniely. „Ale jo, teď to hraje hezky a myslím, že zítra ráno si to zahraje ještě jednou,“ pochválí dvojici.
„Z dojezdové vzdálenosti na téhle prezentaci nevidím stopy po grilu,“ je nespokojen u talíře Rada a Heleny.
„Když mi tohle přinesete, mám pocit, že jdu do fabriky na noční, kde budu dřít jako blbec. Je toho hodně.“ Tohle Jana s Romanem asi slyšet nechtěli…
Dojde taky na jednu pochvalu. Kdo se jí dočká? Dívejte se a bavte se.