Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chraňte v létě oči! Myslete i na vnitřní sluneční brýle

22. 07. 2024 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Ostré sluneční světlo a únava očí z přechodů do šera. Obojí je pevně spjaté s létem. První vyřeší sluneční brýle. To druhé už je věcí kondice samotných očí. Jestliže máte občas rozmazané či zamlžené vidění, nejste schopni zaostřit nebo vás trápí suchost, vaše oči vám dávají najevo, že jsou přetěžované a potřebují pomoc.

Výše zmíněné signály byste rozhodně neměli ignorovat, mohou totiž vést k nepohodlí a bolestem. A to nejen očí.  Mohou se objevit problémy s krkem či nepříjemný tlak ve spáncích. Necháte-li to zajít ještě dál, může se vám časem zhoršit zrak.

Problémy, kam se podíváte


Chraňte v létě oči! Myslete i na vnitřní sluneční brýleVždy se říká, že nejlepší ochranou je prevence. Jenže v tomto případě je to trochu kámen úrazu. Venku, kde pálí slunce, pomohou sluneční brýle s UV filtrem 400. Jenže co s „vnitřkem“ oka? První, co si musíte uvědomit je, že využívání moderních technologií, jako je práce na počítači, hraní her nebo koukání do mobilu, představují v současnosti pro oči největší zátěž. Jednostranné zaostření na displeje, odlesky a potenciálně škodlivé modré světlo, které přístroje vyzařují, mohou poškodit vaše oči. Na rozdíl od známějšího UV záření totiž toto světlo oční rohovka nezachytí a proniká hluboko do oka, kde ničí fotoreceptory na sítnici. Ty postupně odumírají, a to nevratně. Jenže asi nikdo nechce ze svého života telefon a počítač eliminovat. Jak tedy předcházet poškození a předčasnému stárnutí očí?

Pomoc pro namáhané oči


Digitální únava očí neboli syndrom počítačového vidění se projevuje únavou očí, bolestí hlavy, rozmazaným viděním a neschopností rychle zaostřovat. První pomocí mohou být oční kapky, které jsou běžně dostupné v lékárnách. Ty sice fungují rychle a od potíží na chvilku uleví, ale příčinu neřeší. Problém se tak opět brzy vrátí. O zrak je potřeba pečovat dlouhodobě.


Dlouhodobá péče se vyplatíNaturevia OptiVizin Blue


Tím hlavním, co můžete pro své oči udělat, je, že jim dodáme správnou výživu. V tom vám pomůže doplněk stravy Naturevia OptiVizin Blue, který obsahuje pořádnou porci luteinu, zeaxantinu, omega3 a zinku s vitaminem A. Právě lutein a zeaxantin vytváří makulární pigment, který působí jako vnitřní ochranné sluneční brýle a minimalizuje pronikání modrého světla. Jenže tělo si tyto látky neumí samo vyrobit. Další zádrhely pak jsou stoupající věk a vliv vnějšího prostředí. To vše dohromady vede k zeslabování vrstvy makulárního pigmentu, zvýšenému odumírání očních buněk a slábnutí zraku. Chcete-li tento proces zvrátit, musíte svým očím vše potřebné dodat. Sáhnete-li po přípravku Naturevia OptiVizin Blue, tak vám postačí jedna kapsle denně. Látky, které obsahuje, vám pomohou zachovat dobré vidění co možná nejdéle.

Oči máte jen jedny


Myslete na to a zbytečně je nepřetěžujte. Před monitorem seďte jen po nezbytnou dobu a dělejte si pravidelně přestávky (ideálně každých 20 minut). Pokud vyrazíte za slunečného dne ven, nasaďte si sluneční brýle a nezapomeňte podpořit i ty vnitřní, protože ty jsou mnohem důležitější!  




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !