Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 21.09. 2024
Dnes má svátek Matouš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Chybí vám železo? Tři projevy, které si zaslouží vaši pozornost

11. 02. 2021 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Správná funkce imunitního systému, tvorba červených krvinek a normální přenos kyslíku v těle jsou jen některé z důležitých procesů, k nimž náš organismus potřebuje dostatek železa. Jeho základním zdrojem je pestrá a vyvážená strava, jenže tu si z řady důvodů ne vždy dopřáváme. Tělo se pak o doplnění jednoho ze základních stopových prvků hlásí řadou poměrně nespecifických projevů, které v běžném denním shonu snadno přehlédneme. Pár z nich jsme pro vás vybrali.

Únava a vyčerpání


Jde o jev, který považujeme za běžnou součást hektického životního stylu, a tak mu nevěnujeme pozornost. Zároveň však může signalizovat řadu banálních i závažnějších stavů. Pokud se vás tedy únava bez zjevného důvodu drží, zapátrejte raději po její příčině. Prvním krokem může být právě zamyšlení nad tím, zda svému tělu dopřáváte dostatek živin, a to včetně železa, které přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. K tomu, abyste zase hýřili energií, tak může postačit lépe poskládané menu.

Floradix Železo+Bledost


Pobledlé tváře po probdělé noci nebo náročném dni stráveném v práci nejsou ničím výjimečným. Když ale nepomáhá procházka a odpočinek, nespoléhejte na tónovací krémy a dekorativní kosmetiku a raději do svého jídelníčku zařaďte potraviny bohaté na železo. Bledost upozorňující na nedostatek tohoto stopového prvku přitom nesouvisí s přirozeným odstínem vaší pleti. Bývá poměrně nápadná a povšimnou si ji můžete i na dásních nebo vnitřní straně očních víček. Souvisí právě s tím, že se železo podílí na vzniku krevného barviva, tedy hemoglobinu, bez něhož se vám zdravá růž nevrátí.

Lámavé vlasy a nehty


O tom, že vlasy, pokožka a nehty vcelku spolehlivě odráží naši kondici, asi netřeba mluvit. Lámavé vlasy a nehty stejně jako rozpraskané koutky úst často nejdříve řešíme zvýšením dávky vitamínů. Nezapomínejte ale ani na stopové prvky, protože právě o ně se naše tělo těmito projevy může hlásit.

Jak doplnit železné zásoby


Cenným zdrojem dobře vstřebatelného železa je maso, například játra nebo takzvaně červené maso, tedy třeba libové hovězí. Z potravin rostlinného původu jsou na železo bohaté mimo jiného luštěniny, ořechy nebo sušené hřiby. Obsahují ho však ve formě, která je pro naše tělo hůře vstřebatelná. Takzvanou biologickou dostupnost je proto vhodné podpořit současnou konzumací vitamínu C, třeba v podobě zeleniny nebo sklenky pomerančového džusu.

Kdy jíst za dva


Nároky organismu na množství železa se v průběhu našeho života mění. Vyšší denní dávka však bývá spojena například s obdobím růstu. V dospělosti trpí nedostatkem železa více ženy než muži a není divu. Mezi 15. a 50. rokem si ho jejich tělo žádá zhruba o třetinu více než u mužů ve stejné věkové kategorii. Potřebu tohoto minerálu mohou zvýšit další faktory, třeba dlouhodobě neřešené poruchy menstruačního cyklu, s nimiž souvisí větší úbytek krve a s ní i železa. Samostatnou kapitolou je období spojené s narozením potomka, kdy denní potřeba železa roste na přibližně 30 mg u těhotných a na 20 mg u kojících žen.

Náš tipSalus Floradix Železo+


Pokud na sobě pociťujete nedostatek železa nebo patříte ke skupinám s jeho vyšší potřebou, můžete sáhnout i po některém z doplňků stravy. Komplexní složení nabízí například tekutý přípravek Salus Floradix Železo+. Kromě dobře vstřebatelného železa obsahuje i další látky přispívající ke snížení pocitu únavy a vyčerpání, konkrétně vitamíny B12, B6, B2 a C. Poslední dva zmiňované navíc přispívají k lepší biologické dostupnosti železa. Součástí přípravku jsou i výtažky z bylin a ovocné šťávy podporující správné trávení.

Více informací o něm najdete na www.floradix-zelezo.cz. Doplněk stravy nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
04. 04. 2021 19:58 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
04. 04. 2021 19:54 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
04. 04. 2021 19:49 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
04. 04. 2021 19:45 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů
04. 04. 2021 19:40 Sebrán "Zajíc" za 20 bodů.
Obrázek uživatelky
profil
5.
Obrázek uživatelky
profil
pět zajíců Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
sláva zajic
Obrázek uživatelky
profil
4.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles