Vepřové maso je stále jedničkou na českém jídelníčku. A což teprve skvělé domácí škvarečky! Pátá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Bývaly doby, kdy krmit si vlastního pašíka, poté uspořádat zabijačku a podarovat sousedy výslužkou neodmyslitelně patřilo k životu na venkově.
V dobách, kdy neexistovaly ledničky, chovali naši předkové vepře hlavně pro sádlo a pro špek.
Sádlo bylo základem domácí kuchyně a my si vyškvaříme vlastní, domácí, a k tomu si připravíme i skvělé škvarečky.
Ty hned využijeme do populárních škvarkových zelňáků. Dozvíme se, co je dobré vědět, jdeme-li na nákup vepřového masa.
Připravíme si jednoduchý a rychlý vepřový steak ve slaninovém kabátku a upečeme si kančí kýtu s dýní. A představíme si další původní plemeno, české bílé ušlechtilé prase.