Podtitul: Jak onemocníme a stáváme
se závislými, jak se ochráníme,
aniž bychom se museli vzdát sladkého
Autor: Kurt Mosetter a kolektiv
Nakladatelství: Ikar
Datum vydání: březen 2016
Formát: 176 x 241 mm
Počet stran: 192
Pevná vazba
Cena: 261 Kč
Podobně jako nikotin či alkohol se i cukr dostal do hledáčku odborníků jako škodlivá a zdraví ohrožující látka. Nejnovější studie prokazují podobnost neovladatelné chuti na sladké se závislostí na drogách. „Odvykací kúra“ trvá tři měsíce, během kterých se tělo od cukru očišťuje. V této knize se dovíte, jak upravit své stravování, jaké existují zdravé alternativy škodlivých cukrů a mnoho dalšího.
Ukázka z knihy Cukr – rafinovaný jed:
Šestý smysl
Teprve před několika lety byl objeven šestý smysl, kterým rozeznáváme tuk. Tým Fabienne Laugerettové z francouzské Université de Bourgogne objevil glykoprotein s označením CD36, který se nachází v sousedství chuťových buněk. Řídí naši zálibu v tucích a produkci specifických trávicích šťáv, i když se tuk vůbec ještě nedostal do žaludku. Tím se trávicí systém včas připraví na další přísunn potravy. Tento poznatek by mohl mít i klinický význam, protože laboratorní myši, kterým tento protein chyběl, zkonzumovaly mnohem méně kalorií, než jejich družky.
Tuto knihu Cukr – rafinovaný jed koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Bux.
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz