Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 16.09. 2024
Dnes má svátek Ludmila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Frýdek-Místek - krásné městečko na středním toku řeky Ostravice

10. 03. 2010 | Česká republika

Jsem ráda, že jsem dostala příležitost, abych Vám všem představila své rodné město. Jedná se o krásné městečko se jménem Frýdek-Místek. Toto mé rodiště leží na středním toku řeky Ostravice, v tomto místě se do ní vlévá řeka Morávka.

Celková rozloha města je rozloha 5161 ha, toto město se ale dělí na jednotlivé městské části, a to na Frýdek, Místek, Lískovec, Chlebovice, Skalice, Lysůvky a Zelinkovice. Nejnovější statistické údaje z 1.1.2010 uvádějí, že má město 59.807 obyvatel.

Historie mého rodiště je opravdu zajímává. Frýdek-Místek totiž původně tvořila dvě města - moravský Místek ze 13. století a slezský Frýdek, který byl prvně písemně zmíněný ve 14. století. Tyto dvě města se spojily v r. 1943 a od r. 1955 se používá název Frýdek-Místek. Frýdek-Místek stal statutárním městem 1. července 2006.

 

Jsem ráda, že žiji v tomto krásném městě, jelikož se zde nikdy nenudím, v létě i v zimě je zde pořád co dělat. Je zde možné jak kulturní, tak i sportovní vyžití.

Statutární město Frýdek-Místek bývá také nazýváno „Bránou Beskyd“ kvůli své geografické poloze. Díky tomu je i výchozím bodem mnoha turistických, cykloturistických a jezdeckých tras směřujících do Beskyd. Tuto geografickou polohu města ocení hlavně v zimním období vyznavači lyžování, také i díky široké nabídce běžeckých tras a sjezdovek v blízkém okolí města.

I v letním období je v tomto městě plno příležitostí ke sportu. Například jachtingu, surfingu nebo také rybolovu je možné se věnovat na blízké přehradě Olešná. Velice oblíbený je relaxační venkovní i krytý vodní park, kde i velká návštěvnost ukazuje, že my obyvatelé toho krásného města jsme sportovně založení. V létě je také samozřejmostí využití kolečkových bruslí u Stadionu TJ Slezan nebo kolem řeky Ostravice. Máme zde i Víceúčelovou sportovní halu, která nabízí od podzimu do jara bruslení pro veřejnost a další aktivity. Na své si přijdou i vyznavači volejbalu a tenisu a pro horolezce funguje ve městě cvičná horolezecká stěna. Ve Frýdku-Místku se hraje lední hokej, česko-slovenská interliga IIIL házené mužů a volejbalová extraliga žen.

Za zmínku stojí také frýdecko-místecký zámeček. V tomto zámku, který se nachází na frýdeckém náměstí, má sídlo Muzeum Beskyd, které nabízí k prohlídce dvě expozice - zámeckou a rozsáhlou expozici beskydského a podbeskydského regionu, dokumentující historii a kulturu beskydské oblasti. Také nesmím opomenout některé kostely, např. kostel sv. Jošta, kostel sv. Jana a Pavla, kostel Všech svatých, farní kostel sv. Jana Křtitele.

            

Doufám, že se Vám můj článek líbil a snad se třeba i tomto městě někdy setkáme. Léto se zase pomalými krůčky blíží, a proto Vám všem doporučuji návštěvu tohoto krásného města ve Slezsku. Myslím si, že návštěvy opravdu nebudete litovat, to Vám slibuji.            


Petruska21 – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Frýdek-Místek - krásné městečko na středním toku řeky Ostravice:

Frýdek-Místek - krásné městečko na středním toku řeky Ostravice
Frýdek-Místek - krásné městečko na středním toku řeky Ostravice
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ano, je tam krásně.Mám tam kousek rodiny,takže tam sem tam jezdíváme.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsem studovala.Bohužel jen dálkově,takže jsem město neměla čas pořádně prohlédnout..Ale i ten kousek co jsem viděla se mi líbil.Nikdy jsem však nechápala..kt. část je Frýdek..a která Místek.:D.
Nelíbí se mi moc města na severu Moravy..pro jejich šedivost..,ale Frýdek-Místek je pěkné město.
Obrázek uživatelky
profil
Toto město znám,neboť je to mé okresní město.Bydlím kousek od něho.Často jím projíždíme.
Obrázek uživatelky
profil
moc a moc krásně napsané pozvání,které určitě láká k prohlídce tohoto hezkého městečka!!!!!!SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles