Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hair trend: Rovné, lesklé a nadýchané vlasy jsou in!

20. 06. 2024 | Péče o vlasy
-Komerční sdělení-

Rovné vlasy působí elegantně a zároveň z nich lze vytvořit pestrá škála účesů. Pokud se vám pramínky od přírody kroutí, jak se jim zachce, můžete svou hřívu jednoduše zkrotit. Představíme vám hned několik způsobů vyhlazení vlasů bez použití extrémního tepla.

3 důvody, 

proč jsou rovné vlasy oblíbené


    • Univerzálnost: Tento styl se hodí pro všechny příležitosti, od běžného dne až po formální události.
    • Snadná údržba: Rovné vlasy se jednoduše udržují a hair styling si vytvoříte snadno a rychle i doma.
    • Variabilita: Existuje mnoho způsobů, jak upravit rovné vlasy, takže si můžete najít styl, který lichotí vašemu obličeji a osobnosti.


Hair trend: Rovné, lesklé a nadýchané vlasy jsou in!Vyzkoušejte kouzlo glasshair


Ve světě krásy frčí trend zvaný glasshair – doslova se výraz překládá jako „skleněné vlasy“. Označuje se tak lesklý a dokonale hladký vzhled, kdy je hříva natolik „vyleštěná“, že téměř připomíná sklo. Jestliže chcete také dosáhnout lesku a zdravého vzhledu, musí být vyhlazená takzvaná kutikula. Jedná se o svrchní vrstvu vlasu skládající se z malých šupinek – destiček. Chrání vlas před poškozením z vnějšího prostředí. Pokud jsou tyto šupinky pootevřené, ztrácí se hydratace a světlo se od vlasu neodráží, proto působí hříva matně a může dojít k lámání. Zejména když jsou vlasy mokré, chovejte se k nim šetrně a používejte hydratační šampon a kondicionér s uhlazujícím efektem, který zabraňuje krepatění a vyživuje vlas do hloubky. Vysušené vlasy nikdy nebudou odrážet dostatek světla, aby se leskly. Pravidelně hydratujte vlasy také oleji nebo maskami a nechávejte zastřihávat konečky, aby zůstaly zdravé a dobře tvarovatelné.


3 tipy pro zdravé a lesklé vlasypéče o vlasy s Dyson


    1. Pro glasshair look používejte také ty správné stylingové prostředky, jako je uhlazující krém proti krepatění nebo lesk ve spreji.
    2. Před úpravou, jako je žehlení či fénování, aplikujte ochranný přípravek, aby se vlasy teplem nepoškodily.
    3. Hledáte inspiraci? Zadejte si #glasshair do instagramu a vyskočí na vás tisíce příspěvků. Tento trend si oblíbily třeba i influencerky jako je Kim Kardashian.



Naše tipy na uhlazující produkty:


Ochranný sprej Kaaral 360 Quick Treat
Sprej ochraňuje vlasové stélky před horkým vzduchem fénů a dalšími tepelnými nástroji, např. žehličkami.
Cena: 420 Kč (www.viviane.cz)

Kondicionér Kaaral 360 Be Liss
Obsahuje bambucké máslo a olivový olej. Usnadňuje proces uhlazování, aniž by vlasy zatěžoval.
Cena: 390 Kč (www.viviane.cz)

Šampon Kaaral 360 Be Liss
Šampon s uhlazujícím efektem zkrotí nepoddajné vlasy. Jeho složení bohaté na olivový olej vyživuje do hloubky a intenzivně, pro snadný a uhlazený efekt bez krepatění. Vlasy budou vypadat hustší, jemné a lesklé.
Cena: 345 Kč (www.viviane.cz)

Lesk ve spreji Kaaral Style Perfetto Bling
Zlepšuje lesk a vyzdvihuje barvu vašich vlasů. Vlasy jsou ochráněné a hladké. Skvěle se hodí pro všechny typy vlasů. Sprejujte na již hotový účes ze vzdálenosti cca 30 cm. Na sušší vlasy můžete aplikaci i opakovat.
Cena: 503 Kč (www.viviane.cz)

Narovnávací zpevňující krém proti krepatění Kaaral Style Perfetto Dazzling
Vašim rovným vlasům dodá ještě hladší vzhled, odolává vlhkosti a díky tomu vlasy nekrepatí. Vitamín E chrání vlasy před horkým vzduchem během vysoušení. Vlasy jsou uhlazené, rovné a krásně se lesknou.
Cena: 413 Kč (www.viviane.cz)

kosmetika Viviane



















4 způsoby, jak narovnat vlasy


Žehlička? Jedině šetrná…

Žehlička dokáže vytvořit vlasy perfektně rovné „jako hřebíky“. Při žehlení postupujte pomalu a vlasy upínejte mezi ramena žehličky po tenkých pramenech. Vždy ale používejte žehličku s inteligentní regulací tepla, aby nedošlo k poškození vlasu.

Vyfoukání fénem dohladka

Hladký účes můžete vytvořit i za pomoci fénu. Použijte plochý kartáč a stylingový koncentrátor, který upravuje vlasy po jednotlivých sekcích díky kontrolovanému rychlému proudu vzduchu. „Foukejte vždy ve směru od hlavy do konců. Šupinatá vrstva kutikula tak bude uzavřená a vlas zdravý. Uhlazená kutikula = lesklý vlas,“ říká kadeřník Martin Tyl ze salonu NEW YOU. 

Dyson
















Náš tip:

Fén Dyson Supersonic s nástavcem proti polétavým vlasům

Díky vysoce výkonnému motoru dokáže Dyson Supersonic vytvořit silný proud vzduchu, inteligentní regulace fénu udržuje optimální teplotu a pomáhá chránit vlasy před poškozením extrémně horkým vzduchem. Navíc set obsahuje nástavec proti polétavým vlasům, který využívá Coanda efekt, aby nadzvedl delší vlasy a pod ně skryl jemné a kratší polétavé vlasy. Dodá tím účesu hladký vzhled jako ze salonu, a to z pohodlí domova. Dohladit pramen můžete chladnějším vzduchem, kterým uzavřete šupinu kutikuly více, než když vlas jen vysušíte.


Hladký, a přitom nadýchaný účes díky vysoušecí žehličce

Martin TylNovým hitem ve světě vlasového stylingu je vysoušecí žehlička, která narovnává vlasy za mokra až do sucha jen díky vzduchu, proto zjednodušuje rutinu a zároveň zachovává zdraví vlasů, jelikož k jejich narovnání nepotřebuje extrémní teploty. Použití je přitom stejně jednoduché jako u klasické žehličky – stačí pramen vlasů umístit mezi ramena a přejíždět pomalu od kořínků ke konečkům. Rozdíl je ovšem v tom, že v ramenech nejsou horké desky, ale pod úhlem 45° jimi proudí vysokotlaký proud vzduchu, který vlasy narovnává během sušení. Výsledkem je hladký účes s menším poškozením a lámáním, vlasy navíc zůstávají hladké a současně jsou nadýchané. Použití nižších teplot a obnovení vazeb vlasů z mokrého stavu znamená, že jejich vnitřní struktura je chráněna, takže mohou odrážet více světla a dosáhnout lesklého vzhledu. „Po žehlení běžnou žehličkou jsou vlasy úplně placaté a chybí jim přirozený objem. Po použití vysoušecí žehličky jsou však vlasy krásně hladké a stále působí zdravým dojmem. Je to úplně nový rozměr hladkých vlasů, a přitom je to až překvapivě snadné, speciálně při domácím použití. Vytváří opravdu přirozené výsledky,“ popisuje kadeřník Martin Loužecký a dodává: „Nejdůležitější je pracovat s přístrojem pomalu a jemně, poté se vlasy krásně vyhladí a nemusíte pramen přejíždět dvakrát.“

Náš tip:

Vysoušecí žehlička Dyson Airstrait

Představuje revoluční způsob narovnání vlasů bez horkých desek a extrémního tepla. Vytváří rovný styl s redukovaným krepatěním a poletováním, pro hladký a lesklý povrch s přirozeným objemem. Kombinace dvou kroků v jednom – sušení a styling – šetří váš čas.

Tip kadeřníka Martina Loužeckého:

„Po umytí vlasů aplikujte produkt pro jejich vyhlazení. Potom nastavte Airstrait na vysoušení mokrých vlasů. Vlasy rozdělte do jednotlivých sekcí a začněte vysoušet a narovnávat vlasy. Pokoušejte se po vlasech přejíždět pomalu a pečlivě, ale nezastavujte. Nakonec nastavte program COLD SHOT, který zafixuje účes studeným vzduchem.“

Víte, že…


Poškozené vlasy rozptylují světlo: Extrémní teploty mohou způsobit, že se na vlasových vláknech začnou vytvářet póry. Ty následně rozptylují světlo všemi směry, které se tak od vlasů méně odráží a vlasy jsou méně lesklé.

Zdravé vlasy světlo odráží: Méně poškozené vlasy odráží světlo jedním směrem a vlasy tak působí lesklým dojmem.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hair trend: Rovné, lesklé a nadýchané vlasy jsou in!:

Hair trend: Rovné, lesklé a nadýchané vlasy jsou in!
Hair trend: Rovné, lesklé a nadýchané vlasy jsou in!
Hair trend: Rovné, lesklé a nadýchané vlasy jsou in!
Hair trend: Rovné, lesklé a nadýchané vlasy jsou in!
Hair trend: Rovné, lesklé a nadýchané vlasy jsou in!
Hair trend: Rovné, lesklé a nadýchané vlasy jsou in!
Hair trend: Rovné, lesklé a nadýchané vlasy jsou in!
Hair trend: Rovné, lesklé a nadýchané vlasy jsou in!
Hair trend: Rovné, lesklé a nadýchané vlasy jsou in!
Hair trend: Rovné, lesklé a nadýchané vlasy jsou in!
Hair trend: Rovné, lesklé a nadýchané vlasy jsou in!
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !