Vyzkoušejte si manipulovat s táckem na drobky. Některé se málo vysunují nebo je zapotřebí větší síly, jiné jsou příliš mělké a snadno se z nich vysypávají drobky. Osahejte si tlačítka, vyzkoušejte si nastavení programu nebo vyjmutí toastu (ideálně si vezměte s sebou pár krajíců). Důležité je, aby toast po ukončení programu dostatečně vyčníval z přístroje, aby bylo možné ho vyjmout bez rizika poranění o rozpálený povrch.
![Jak vybrat topinkovač Jak vybrat topinkovač](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/chleba-nakrajeny-na-platky-7.jpg)
Topinkovač umí nejen opéct topinku nebo toast, ale také rozmrazit chléb, připravit lívance, bagel nebo rozpéct pečivo. Poslední zmiňovaná funkce se hodí pro rozpékání staršího pečiva, které už ztratilo čerstvost a křupavost. Ideální je pro tyto účely horní rošt, který se vysune nad opékací komory. Na něj se pak mohou umístit kusy pečiva, které se díky sálajícímu teplu propečou.
Topinkovač by měl mít protiskluzové nožičky, aby stál na místě. Ověřte si také, jestli má dostatečně dlouhý přívodní kabel. Problematickou oblastí topinkovačů, a moderních kuchyňských pomocníků vůbec, jsou použité materiály nebo povrchová úprava. Materiály jako například „nerez“ nebo imitace hliníku jsou často velmi náchylné na ulpívající otisky prstů a jejich vyčištění pak může znamenat nemalou námahu.
Zrádné jsou výše zmiňované materiály hlavně v okolí tlačítek a jiných prvků pro nastavení, kde se jich uživatel dotýká nejčastěji. Z tohoto pohledu jsou nejvíce praktické kompaktní přístroje s lesklou povrchovou úpravou, bez hrubých materiálů a také bez zbytečných záhybů a jiných míst, které mohou tvořit takzvané pasti na špínu.