Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.11. 2024
Dnes má svátek René
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská party

30. 12. 2012 | Televizní tipy
Čočková polévka s vejcem, plněné taštičky, lososové balíčky, slavnostní vepřová roláda, sen z listového těsta – to vše a ještě více v pořadu Když vaří táta s datem 30.12. 2012! Je tady konec roku, a než se bude slavit, je třeba trochu bilancovat a důkladně naplánovat slavnostní menu. Na silvestrovském stole nesmí chybět čočka a Martin Polačko ji připraví ve formě čočkové polévky.

Ale to je jen rozjezd pro posádku, na oslavu konce roku přijdou nejen tátovi kamarádi, ale také kluci pozvali pár dětí. A Jakub si pro své hosty přeje plněné taštičky. K silvestrovské oslavě patří malá jídla, aby bylo celý večer co uzobávat. Kromě taštiček s tuňákem to budou lososové balíčky plněné tapenádou, které s rukolou vypadají svěže a efektně a také báječně chutnají.

Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská partyZlatým hřebem večera ale bude slavnostní vepřová roláda, již táta musí, zatímco kluci zdobí místnost fáborky a balonky, naložit do marinády. „Tohle je náš mazlík,“ pyšní se kuchař pečínkou ve fantastické šťávě, nad kterou se už všem sbíhají sliny. Roláda vypadá díky brusinkám atraktivně i na řezu. A pozadu není ani Iveta, která upeče sladký „sen z listového těsta“.

Čokoládové řezy nemusí zůstat jen snem, když si podle ní uděláte dezert sami na silvestra. Sommeliér Víťa se pochlubí trikem zvaným sabrage, který se datuje z doby napoleonských válek. Francouzi + důstojníci + šavle + šampaňské=sabrage (sabráž). A bublinky nemohou na silvestra chybět ani u Martina doma. Rozjeďte to s námi na Primě už v neděli 30.12. 2012 vpodvečer, pořad Když vaří táta letos naposled!

Když vaří táta – 30.12. 2012:

Čočková polévka má za základ zeleninový vývar a také do ní přijde máslová jíška, česnek, saturejka a samozřejmě čočka – v tomto případě předvařená. Martin ukáže krok za krokem, jak na to. Doporučení bude i pro začátečníky, kteří jíšku třeba ještě nikdy nedělali. Nakonec přidá do polévky natvrdo vařená pokrájená vajíčka.

Plněné taštičky jsou z těsta s droždím, které ale nekyne v teple, nýbrž odpočívá v lednici podobně jako těsto na pizzu. I náplň je v italském duchu – s olivami, rajčatovým pyré, orestovanou cibulkou, česnekem, tuňákem a bylinkami. Z rozváleného těsta vykrájíme kolečka, jež pokryjeme náplní, přehneme a před pečením potřeme žloutkem.

Losové baličky budou s tapenádou z černých oliv a kapar, dále si Martin připraví spařenou pažitku a ingredience rozmixuje. Přidá tučný tvaroh, hořčici, strouhanou citronovou kůru, pomazánku navrší na plátky uzeného lososa s rukolou a sroluje.

Slavnostní vepřová roláda si musí pár hodin poležet v marinádě z bílého vermutu, worcesteru a olivového oleje. Do nádivky Martin použije cibulku, česnek, mletou skořici, zázvor, hřebíček, slaninu a brusinky. A pak ji ještě celou zabalíme do slaniny – pro ty, kteří to ještě neumí, předvede pár užitečných triků. Ani kapka marinády nepřijde nazmar, podlije s ní maso před pečením.

Sen z listového těsta si zaslouží domácí listové těsto, což je pracná a zdlouhavá záležitost, ale pro Ivetu je to hračka. Naše cukrářka ještě vyrobí čokoládový krém, který musí ztuhnout na terase. Hotové řezy se posypou kakaem.

Tipy a triky z pořadu Když vaří táta s datem 30.12. 2012:

Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská partySaturejka je bylinka, která krásně pasuje k luštěninám.

Pravidelného tvaru taštiček dosáhneme, když si z vyváleného těsta vykrojíme pomocí obrácené skleničky kolečka.

Aby se taštičky pěkně slepily, potřeme je před plněním vodou a jemně posolíme hrubou solí – ta přidá chuť.

Tapenádu z oliv a kaparů už nemusíme solit, suroviny jsou samy o sobě dost slané. Vydrží dlouho v lednici a lze ji použít k dalším lahůdkám studené kuchyně, ale také jako omáčku k těstovinám.

Plát masa na přípravu rolády položíme na potravinářskou fólii, kterou přehneme a teprve pak důkladně naklepeme maso. Tak docílíme, že nebudeme špinaví ani my, ani kuchyně. Fólie nám navíc poslouží jako pomůcka při rolování masa.

Když děláme řezy z listového těsta, nepotřebujeme, aby těsto hodně vyskočilo, proto je před pečením hustě propícháme vidličkou.

Poslední díl pořadu Když vaří táta sledujte v neděli 30.12. 2012
od 18.00 na Prima family!

Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská party:

Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská party
Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská party
Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská party
Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská party
Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská party
Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská party
Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská party
Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská party
Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská party
Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská party
Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská party
Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská party
Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská party
Když vaří táta 30.12. 2012 - Silvestrovská party
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles