V Ústeckém kraji připravíme z oceněných regionálních potravin dalamánek plněný sušeným salámem a marinovanou krkovici s pečenými plátky brambor. Režie M. Froyda
(Premiéra)
Produkty oceněné značkou Regionální potravina v Ústeckém kraji si představíme v Žernoseckém vinařství. V prvním receptu kuchaři oba vítězné výrobky spojili a žatecký dalamánek z Pekařství u Kroupů naplnili hrobským sušeným salámem od výrobce pana Bohumila Holého.
Pro výraznější chuť jej doplnili marmeládou z červeného zelí.
V druhém receptu se kuchaři inspirovali prostředím vinařství a k vepřové krkovici marinované ve směsi koření a čerstvých chilli papriček připravili ragú dušené v bílém víně z baby patisonů a hroznového vína, které doplnili plátky pečených brambor a tymiánovou majonézou.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 22.10. 2022 od 18:25 na ČT1!!
A opakování 25.10. a 26.10.!
Shelly
Chytrá Žena
Tento článek také můžete