-Komerční sdělení-
Tradiční zelený čaj už určitě znáte a o jeho účincích jste slyšeli mnohokrát. Japonský zelený čaj Matcha je ještě o úroveň výš. Jaké má účinky na lidský organismus, jak ho využít v kuchyni a proč ho ochutnat už dnes?
Desetkrát silnější než běžný zelený čaj
To, že má konzumace zeleného čaje skvělé účinky na lidský organismus není nic nového. Běžný zelený čaj se připravuje spařením lístků zeleného čaje, které se následně z nálevu odstraní. Čaj Matcha se připravuje také z lístků zeleného čaje, ale ty jsou namleté na jemný prášek, který se speciální metličkou smíchá s vodou a takto připravený čaj se rovnou konzumuje. Díky tomu nepřijde nic nazmar a čaj Matcha je až desetkrát silnější než běžný zelený čaj.Má nespočet využití
Čaj Matcha patří mezi japonské čistící a detoxikační čaje a můžete ho pít pouze připravený klasickým způsobem, ale to byste se připravili o tolik úžasných možností! V kuchyni totiž pro čaj Matcha najdete mnoho dalších využití, které si zamilujete na první ochutnání. Můžete jím ochutit čokoládu, vytvořit ledový osvěžující drink s povzbuzujícími účinky, uvařit pudink, pochutnat si na milk shaku, upéct Matcha makronky, nebo vyzkoušet třeba cheescake.
Tip: Recept na Matcha zmrzlinu a další lahůdky najdete na caj-matcha.cz!
Skvělé účinky na lidský organismus
Čaj Matcha má skvělé antioxidační účinky, obsahuje minerály jako vápník, draslík, zinek a železo, vitamíny jako beta karoten, vitamín C a E, vlákninu. A obsahuje i další důležité látky – l-theanin a theofyllin. Tyto látky stimulují nervový systém a pomáhají navodit stav hluboké relaxace – ale bez ospalosti. Navíc zvyšuje krevní tlak, uvolňuje hladké svalstvo, zlepšuje imunitu a vůbec působí na lidské tělo blahodárně.Nechte si chutnat!