Kuchařka pro (úplné) začátečníky
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2014
Brožovaná vazba
Formát: 170x243 mm
Počet stran: 72
Cena: 149 Kč
Neumíte vařit, ale chcete to zkusit? Nebojte se toho! Naše jednoduchá a srozumitelná kuchařka vás v mžiku naučí ta nejoblíbenější jídla "jako od maminky". Zvládnete uvařit polévky, upravit maso či přichystat lahodný zeleninový salát. Všechny recepty obsahují přesný rozpis surovin pro jednu osobu. Postupy jsou popsány krok za krokem formou názorných nákresů, takže připravit si dobré jídlo dokáže opravdu každý. Tak se do toho pusťte, přejeme dobrou chuť!
Ukázka z knihy Kuchařka pro (úplné) začátečníky:
Segedínský guláš s knedlíkem
Doba přípravy: 50 minut
Suroviny:
150 gramů veprové plece nebo libového bůčku
1 ks cibule
1 lžíce sádla
1 lička mleté sladké papriky
½ lžičky soli
Špetka kmínu
1 dl vody
150 gramů kysaného zelí
1 dl zakysané nebo sladké smetany
1 lžička hladké mouky
Postup:
1. maso pokrájíme na kostky.
2. Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na sádle
3. Přisypeme papriku, zamícháme
4. Vložíme maso a opečeme asi 5 minut
5. Posolíme a přidáme kmín
6. Podlijeme vodou a dusíme asi 15 minut. Občas zamícháme
7. Když je maso poloměkké, přidáme nakrájené kysané zelí a za občasného míchání dusíme vše do měkka (cca 15 minut).
8. Mouku rozmícháme ve smetaně
9. Přilijeme k masu a zamícháme
10. Za občasného míchání ještě povaříme 3 -4 minuty.
Tuto knihu Kuchařka pro (úplné) začátečníky koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Fragment.cz
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz