Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 07.10. 2024
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Moje kočky, cizí kočky a já

28. 07. 2022 | Knižní tipy
Název: Moje kočky, cizí kočky a já
Podtitul: Průvodce životem pro kočkomily
Autor: Hape Kerkeling
Překlad: Jaromíra Borecká
Datum vydání: 7 / 2022
Nakladatelství: Esence
Formát: 136 × 205 mm
Počet stran: 256
Vazba: Pevná
Cena: 239 Kč

Co kočky cítí? Znají humor? Na co myslí? Jak mám svou kočku rozmazlovat a komunikovat s ní? A jsou naši pokojoví tygři jasnovidci?

Těmto a mnoha dalším zajímavým otázkám se obšírně věnuje laskavá, vtipná i poučná kniha od milovníka koček, který se svými kočičími mazlíčky prožil třináct let a za tu dobu se jim naučil hodně rozumět. Nabízí čtenářům pár užitečných výchovných rad, ale jak sám poznamenává, nakonec budou stejně k ničemu, protože kočky si vždycky změní páníčka k obrazu svému, nikoli naopak.

Moje kočky, cizí kočky a já

O autorovi knihy

Moje kočky, cizí kočky a já:


Bavič, moderátor a kabaretiér Hans Peter (zkráceně Hape) se domluví italsky, španělsky, francouzsky, anglicky a holandsky, což mu právě na Jakubské pouti mnohokrát přišlo vhod. Od roku 1984 pracuje v televizi, kde se proslavil v řadě seriálech. Uváděl rovněž německou verzi taneční soutěže Star dance. Je držitelem cen Zlatá kamera a Bambi, ceny Adolfa Grimmeho, Německé komediální ceny a Německé televizní ceny. Jeho kniha o Jakubské pouti byla oceněna jako nejlepší literární cestopis roku 2006 (ITB Buch Award) a drží se neustále na prvních místech žebříčku bestsellerů.
Autor žije v Düsseldorfu a Berlíně.



Ukázky z knihy Moje kočky, cizí kočky a já:


Kdykoli se vracím z nějaké cesty a objevím se ve dveřích, dívají se na mě moje kočky překvapeně. Jako by se pokaždé divily,  že mám klíče od jejich bytu.
    •
Nemáte také pocit, že kočky jsou půvabná, moudrá a vznešená stvořeni, že je v nich cosi královského? Určitě mají duši. Každopádně já jsem si tím absolutně jistý a v této knize se vám to chystám dokázat. Tak pozor: určitě vás o tom ještě dneska přesvědčím!
Lidstvo se podle Francesca Petrarky, velkého italského humanisty pozdního středověku, dá přibližně rozdělit do dvou skupin: na milovníky koček a na životem ukřivděné.
Takže: na které straně stojíte?
    •
Samozřejmě pro vás mám v zásobě pár užitečných výchovných rad. Ale říkám zde se vší otevřeností, že téměř všechny jsou k ničemu. Kočky vždycky nakonec změní svého pánička nebo paničku, naopak to nefunguje. Po nějaké době výchovu tak jako tak vzdáme a přestaneme se dívat na kočky jako na děti. Hned na počátku vám tedy prozradím jedno důležité tajemství: myslím, že kočky nás po celý život považují za svoje mláďata. Nikdy nás nepřestanou vychovávat a připomínat nám, co se sluší a patři.

Láskyplně, rozhodně a chytře nás přesvědčují, abychom žili přítomností. Buddhismus nás učí si užívat a vychutnávat daný okamžik. Kočka nám toto důležité pravidlo bez obtíží vštípí jednou provždy. Ze své podstaty je genius spirituality. Ne nadarmo se říká, že jen kočka dokáže odolat pohledu krále.
    •
Kdo měl někdy v životě kočku, tomu se bez tohoto mi­mořádného stvoření těžko žije. Majitelé koček mi dají za pravdu: jednou kočka – vždycky kočka. Tato zví­řata nám obohatí smysly i smyslové vnímání. Zkrátka náš horizont se automaticky rozšíří a život je náhle pestřejší. Má-li člověk kočku, nutí ho to žít přítomností – tady a teď.


Tuto knihu Moje kočky, cizí kočky a já zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního Klubu nebo na eshopu Luxor.cz.



Shelly
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Moje kočky, cizí kočky a já:

Moje kočky, cizí kočky a já
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !