Autor: kolektiv
Nakladatelství: Esence
Datum vydání: 03/ 2017
Formát: 160 × 203 mm, 284 g
Vazba: Pevná
Počet stran: 72 stran
Cena: 159 Kč
Trend zero-waste, čili nulového odpadu a maximální využitelnosti, obletěl celý svět a není snad nikdo, kdo by o něm v poslední době neslyšel. Kniha Moje zero-waste kuchyně vás naučí, jak neplýtvat potravinami, a jak i ze zdánlivě nezpracovatelných zbytků vytvořit chutné jídlo. Dozvíte se vše o správném skladování potravin a jak nakupovat tak, abyste už nemuseli vyhazovat prošlé nebo plesnivé suroviny.
Ukázka z knihy Moje zero-waste kuchyně:
Rezervní rizoto
Ve velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte cibuli, česnek a celer a pomalu za občasného míchání smažte asi 5 minut doměkka.
Přidejte rýži a zesilujte plamen na středně vysoký, asi 1-2 minuty mpromíchávejte.
Přidejte plnou naběračku vývaru a míchejte, dokud ho rýže úplně nevsákne.
Tento proces opakujte po sběračkách, dokud nebude rýže měkká a krémová, ale pořád na skus pevná. Podle druhu rýže to může trvat 15-25 minut, a bude se také lišit množství vývaru.
Tuto knihu Moje zero-waste kuchyně koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižní klub.
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz