Na rozjezd pořadu si Eva popovídá s majitelem roubenky Přebuz. Ta vznikla jako novostavba, ale na původním půdorysu a základech. Co takto koncipovaná stavba obnáší za komplikace a proč majitel nezvolil snazší cestu?
Následně se vrhneme na výrobu obrazů ze sušených květin. Věděli jste, že příroda právě v této podobě uklidňuje? Tak si vylisujte květiny a můžete mít doma čtvero ročních období stále na očích.
Kluci připraví bedýnku na zeleninu, případně na brambory, o kterých ještě bude řeč. Věřte tomu nebo ne, desetiletí kluci skvěle zvládnou práci v dílně. Přesvědčte se!
Jaká brambora je nejdražší na světě? La Bonnotte. Tu si ovšem nedáme, vrhneme se na přípravu pokrmů z našich brambor, krušnohorských. Jak vysvětluje Evin host, Krušnohorec – když zasadí brambory, může mít sklizeň velkou nebo malou, nejčastěji ale plnou drobných brambůrek. Co s nimi? Místní pan učitel předvede rychlé a tradiční recepty, které vás přimějí vzít tuto opomíjenou plodinu na milost. Dobrou chuť!
Po pořadu Na houpačce bude následovat krátké okénko Eva testuje, ve kterém budou diváci testovat v domácích podmínkách produkty, které Evu v průběhu přípravy pořadu zaujmou. Praktické rady tedy budou obsaženy v každé minutě obou pořadů.
Vždy v sobotu se tak diváci mohou těšit na rady, tipy a inspiraci pro zdravý životní styl i duševní pohodu celé rodiny. Každý díl je natáčen v krásném prostředí českého venkova.