Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Nože v kuchyni – Jak krájet, filetovat a vykosťovat...

2. 12. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Nože v kuchyni
Podtitul: Jak krájet, filetovat a vykosťovat...
Autor: Slanina Ondřej
Překlad: Lucie Schürerová
Nakladatelství: Fragment
Rozměry: 148×192 mm
Rok vydání: 2014
Počet stran: 224
Brožovaná vazba
Cena: 339 Kč

Obdivujete profesionály v kuchařských show a to, jak skvěle umí zacházet s nožem? Není to tak složité, jak to na první pohled vypadá. S touto knihou se i z vás stane přeborník v krájení! V knize Nože v kuchyni naleznete: jak filetovat a vykosťovat různé druhy masa a ryb, jak rychle, úhledně a správně krájet, jak loupat a zdobit ovoce a zeleninu, druhy nožů a na co je používat nebo to, jak o nože správně pečovat. Všechny postupy jsou nafoceny a přehledně popsány krok za krokem.

Nože v kuchyni – Jak krájet, filetovat a vykosťovat...Ukázka z knihy Nože v kuchyni:


Ryby, korýši a měkkýši:

Ocasy a klepeta můžete povařit v bujónu a servírovat studené s majonézou, nebo je podusit
s bylinkami a servírovat ve vývaru. Před podáváním rozdrťte klepeta. Rozpůleného humra (viz obrázek vlevo) pečte rozkrojenou stranou dolů na horké pánvi nebo na grilu a servírujte s čtvrtkami citronu. Nebo je můžete obrátit, položit pod rozpálený gril a polít smetanovou
parmazánovou omáčkou. Můžete použít i vejce. Přidržte humra rovnoběžně s hranou prkénka
a zabijte ho (viz předchozí stranu). Humr pak již nebude nic cítit, ale dokud ho neuvaříte, buďte připraveni, že se bude škubat. Otočte humra obráceně, rychle mu srovnejte ocas a pevně ho přidržte u podložky za hřbet. Pak pokračujte od místa prvního řezu k ocasu a rozkrojte humra na dvě poloviny. Lžičkou vytáhněte jikry a játra, které můžete použít pro jiné pokrmy. Vyhoďte vše, co má zelenobéžovou barvu. Uvařte očištěného humra v krunýři – bude mít šťavnatější maso.

Krájení humra

K rozkrojení velikého humra napůl potřebujete velký a těžký kuchařský nůž a pořádnou sílu. Při řezání humra pevně přidržujte. Poloviny pak můžete grilovat tak, jak jsou, nebo použít pro přípravu humrového thermidoru (směs vařeného humřího masa, žloutků a koňaku či brandy, kterou se nadívá humří krunýř – pozn. překl.). Gumové pásky kolem klepet ponechte na místě. Položte humra naplocho na pracovní plochu a pevně ho přidržte. Bodněte humra hrotem velkého kuchařského nože do hlavy, čímž ho zabijete, pak dokončete řez kolmo dolů a rozdělte hlavu napůl. Klepeta kroucením odlomte, nebo – pokud je to nutné – odřízněte kuchařským nožem.

Tuto knihu Nože v kuchyni – Jak krájet, filetovat a vykosťovat... koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Fragment.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !