Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 22.10. 2024
Dnes má svátek Sabina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Odhodila jsem brýle a je mi fajn, Magda (57 let)

21. 10. 2024 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Až budete číst můj příběh, asi si řeknete, že na nošení brýlí není nic hrozného. Ale on není jen o tom, jaké to je zbavit se brýlí, ale o pocitu cítit se v každém věku dobře a důležitosti starat se o své zdraví.

Je mi 57 let a stále se cítím skvěle. Jsem zaměstnaná v kanceláři a mám mnoho koníčků – ráda pracuji na zahradě, sleduji filmy a jezdím na kole. S vyšším věkem se u mě objevila vetchozrakost, já se ale nechtěla nechat omezovat brýlemi.


Brýle, kam se podíváš


Odhodila jsem brýle a je mi fajn, Magda (57 let)Od 46 let se mi začal pomalu ale jistě horšit zrak, a to nejprve na blízko, později i na dálku. Proto jsem byla nucená pořád nosit, a navíc k tomu ještě střídat, různé brýle. To mi pochopitelně vadilo a začala jsem zvažovat operaci. Když mi bylo 51, rozhodla jsem se konzultovat možnosti s očním lékařem. Vzhledem k mému věku připadalo tehdy v úvahu jen odstranění oční čočky a její náhrada za umělou. To jsem ale nechtěla kvůli tomu, že je to podle mě přílišný “zásah do těla” a jinou metodu mi lékaři tehdy nenabídli. A tak šel čas dál. I když jsem si brýle vybírala pečlivě a vůbec na nich nešetřila, nelíbila jsem se v nich sama sobě. Navíc jsem musela brýle na dálku a na blízko stále měnit, a hlavně hledat ty druhé. Multifokální skla jsem přitom nechtěla, protože několikrát jsem si je zkoušela v optice a měla jsem pocit, že se mi točí hlava. Zkrátka byly pro mě nevhodné.

Co to je Presbyond


• Unikátní laserová metoda využívaná k odstranění refrakčních očních vad včetně řešení vetchozrakosti (presbyopie).
• Vhodná pro lidi starší 40 let, není pevně omezena horní věkovou hranicí.
• Metoda používající prověřené technologie za asistence dvou laserů.
• Metoda, která zajistí dobré vidění na všechny vzdálenosti díky speciálnímu profilu laserového ošetření očí pro vidění na různé vzdálenosti.
• Pomoci může lidem s krátkozrakostí, dalekozrakostí, astigmatismem a presbyopií.
• Metoda odstranění presbyopie laserem je v zahraničí dlouhodobě užívaná již od roku 2009.


Dobrá rada nad zlato


Naštěstí jsem se jednou dala do řeči s kolegou, který řešil stejný problém. Řekl mi o tom, že existuje laserová operace, která může vyřešit jak špatné vidění na dálku, tak na blízko. Princip je vlastně jednoduchý – zatímco jedno oko se upraví tak, aby vidělo dobře na dálku, druhé je hlavní při pohledu do blízka. Mozek se s tím „nějak“ vyrovná – je to úžasné. Když jsem si k tomu dohledávala informace, zjistila jsem, že se jedná o docela novou metodu, kterou provádí jen na jedné klinice. Pro mě bylo zásadní, že se při této operaci nemění čočka za umělou a jedná se opravdu jen o zbroušení rohovky laserem. Proto jsem se rozhodla do zákroku Presbyond jít, i když je to v České republice novinka.


Na zákrok jsem se vlastně těšila


Samozřejmě jsem se trochu bála, ale protože jsem opravdu věřila, že budu bez brýlí, tak jsem se vlastně na zákrok těšila. Nejprve jsem byla na oční klinice Lexum na podrobném předoperačním vyšetření. Paní primářka mi tam vše moc hezky vysvětlila a já už neměla na co čekat. Samotný zákrok byl opravdu bezbolestný. Přibližně 2 hodiny po něm jsem trochu cítila řezání očí, jako když se vám při velkém větru dostane písek do očí. Druhý den bylo již po nepříjemném pocitu a vše se vyvíjelo velmi dobře. Na blízko jsem viděla hned, na dálku si oči musely trochu přivyknout. Již za dva týdny jsem ale viděla dobře i na dálku. A čím delší čas to byl od zákroku, tím lépe jsem viděla.

Odhodila jsem brýle a je mi fajn, Magda (57 let)„Laserová metoda Presbyond je vhodná pro osoby starší 40 let a není konkrétně limitována horní věkovou hranicí. S paní Magdou jsme vše detailně probrali a dle všech vstupních vyšetření byla vhodným kandidátem pro podstoupení tohoto zákroku. Ten proběhl bez komplikací a spokojená klientka mohla chvíli po něm odejít domů,“ říká MUDr. Silvie Zapletalová, primářka a vedoucí lékařka Centra laserové a refrakční chirurgie z oční kliniky LEXUM v Praze.

Jsem za své rozhodnutí ráda


Jsem neuvěřitelně šťastná, že jsem se zbavila brýlí a vše je v pořádku. Teď v práci zase vidím i bez brýlí na monitor počítače i veškeré tištěné podklady, a i jízdu na kole si teď užívám víc. Laserovou operaci Presbyond bych doporučila opravdu všem, kteří mají problémy se zrakem ve vyšším věku a bojí se výměny čočky.  




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky