Skoro každý kuchař či milovník dobrého jídla má někde schované recepty po mamince, tetě či babičce, které patří mezi domácí poklady a bez kterých se neobejde žádná rodinná sešlost nebo oslava. Kuchař Martin Kincl také objevil vaření poprvé v kuchyni svojí mámy, která ho naučila spoustu dobrot. Ve své kuchařské show Pečeme podle hvězd pátrá po tom, jaké rodinné recepty opatrují známé osobnosti. Herečka Alice Bendová si s sebou do jeho kuchyně vzala maminku, která prý peče ty nejlepší větrníčky na světě. Recept na ně prozradí již v neděli 16. října v 17.10 na Primě.
O show Pečeme podle hvězd - 16.10. 2016:
![Pečeme podle hvězd 16. 10. 2016 Pečeme podle hvězd 16. 10. 2016](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/peceme-podle-hvezd-37.jpg)
Zlata Veselá vzpomíná na dětství své dcery Alice jako na velice pokojné období, Alice prý byla dítětem za odměnu. Obě dámy však dodnes v sobě nezapřou horkokrevné slovenské kořeny. „K
řičíme, mluvíme překotně, a k tomu ještě přes sebe, házíme rukama, jsme prostě takové neřízené střely,“ smějí se svorně. V kuchyni se umí obracet každá z nich a k jídlu mají velice kladný vztah. „
Málokdo papá jako my. Jíme i zdravě, akorát jíme víc,“ prozradí se smíchem Alice Bendová.
A který z jejich rodinných receptů ochutná kuchař Martin Kincl? Alice Bendová s maminkou Zlatou Veselou mu připraví: pečené jehněčí kotletky a větrníčky s krémem, které umí starší z dam péct podle své dcery prý nejlíp na světě. Na oplátku pro ně hostitel připraví variace těchto receptů v podobě grilovaných jehněčích kotletek na rozmarýnovém ratatouille a profiterolky plněné čokoládovým krémem.
Proč vaří paní Veselá jako pro regiment a za co by svou dceru Alici nejraději „bacila“? Dozvíte se v show Pečeme podle hvězd.
Sedmý díl kuchařské show Pečeme podle hvězd uvidíte již v neděli 16.10. 2016 v 17.10 na Primě.
Zdroj, foto:
Prima
Vendula Vrablová
Tento článek také můžete