-Komerční sdělení-
Šance stát se jedním z výherců naší soutěže stále trvá. A cesta k výhře není složitá. Stačí jen upéct chleba z mouky Pernerky, vyfotit ho podle pravidel naší soutěže a fotku nám poslat. Tak jednoduché to je. Pokud jste už chleba upekli a fotku poslali, upečte další. Do soutěže se totiž můžete přihlásit se všemi chleby, které po dobu soutěže napečete. Takže čím více chlebů, tím větší šance a výhru.
Více o soutěži včetně registraci najdete zde:
Receptů na chleby je nepřeberné množství a pro domácí pečení můžete vybírat i z celé řady mouk. Mezi ty nejčastější patří žitná, pšeničná nebo špaldová. Zejména pečení žitného chleba má u nás hodně dlouhou tradici a v současné době je populární péct si ho přímo doma. Výhodou domácího pečení chleba je i to, že si ho uděláte přesně takový, na jaký máte chuť a z mouky, kterou máte rádi. Nebo i z vícero mouk – jednotlivé mouky totiž můžete míchat a dávat tak svému chlebu podobou, vlastnosti i chuť podle vašich preferencí.
Jedním z nejoblíbenějších chlebů je ten kváskový. Jeho kouzlo tkví v pozitivním ovlivňování chuti a také ve faktu, že kvas snižuje glykemický index výrobku. To znamená, že že po jídle nebudete mít brzy hlad. Pokud se o chcete o kvasu dozvědět, víc, klikněte zde.
Jak na kvas z celozrnné žitné Pernerky
Jak na opakování kvasu?
RECEPT NA KVAS:
1. stupeň: 100 g celozrnné žitné Pernerky + 200 g vodyDalší stupeň: 100 g kvasu, 100 g celozrnné žitné Pernerky + 200 g vody
Samozřejmě není potřeba kvas připravovat každý den. Nevyužité množství kvasu nechte v uzavíratelné nádobě v lednici týden nebo i dva. Poté jej stačí standardním způsobem smíchat s moukou a vodou. Kvas může v lednici vydržet i déle, ale v takovém případě může dojít k vytvoření vodní vrstvy. Když se to stane, není potřeba zoufat. Kvas stačí zamíchat a opět využít podle návodu, který jsme popsali výše.
Tak teď víte, jak založit kvas z žitné celozrnné Penerky a nic vám nebrání pustit se do pečení toho nejlepšího chleba. A pokud chcete vyhrát mouku Pernerku na roční pečení za 5 tisíc, máte pořád velkou příležitost. Naše soutěž běží až do konce prosince a to určitě stihnete upéct alespoň jeden bochník nebo tolik, kolik zvládnete. Počet soutěžních příspěvků není omezen. Mouku Pernerku můžete koupit v běžné obchodní síti, seznam prodejců najdete zde. Pokud hledáte inspiraci nejen na pečení chleba, koukněte se na zajímavé recepty.
Registrace do soutěže najdete zde. Pravidla soutěže tady.
Soutěž probíhá od 16.10.2020 a konec je 31.12.2020