Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 26.11. 2024
Dnes má svátek Artur
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Petr Fořt - Aby nám všem chutnalo

11. 12. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Aby nám všem chutnalo
Autoři: Petr Fořt
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2011
Vázaná vazba
Počet stran: 208 str.
Cena: 244 Kč

Je správný způsob stravování pojistkou dobrého zdraví? Odborník na výživu nám poutavou a mnohdy vtipnou formou vysvětlí, jak souvisí výživa a mnohé civilizační nemoci. Dozvíme se, co je očistná a protiplísňová dieta a kdy obezita zvyšuje riziko zdravotních problémů nebo předčasného úmrtí.

aby nám všem chutnaloPoznáme, zda komerční redukční diety nebo hladovka jsou smysluplnou záležitostí. Zajímavou kapitolou jsou výživová specifika pro ženy a muže. Rozhodně nás potěší, že můžeme stárnout zdraví, aktivní a potřební pro společnost, budeme-li dodržovat stravovací režim.

Ukázka z knihy:


Možnosti využití speciální výživy

Správná výživa v boji proti stárnutí má velký význam. Pokud budeme akceptovat fakt, že celá populace trpí nedostatečným příjmem ochranných látek (vitaminů, minerálních látek a vlákniny), stejně tomu musí být také v případě starších a starých lidí, třeba už jen proto, že jsou to právě oni, kteří se nevhodně stravují.

Hledejme příčiny:
1. Mají málo peněz.
2. Trpí poruchami trávení.
3. Nedokážou správně a dostatečně zpracovat potravu, protože mají špatný chrup.
4. Mají celoživotní nevhodné stravovací návyky.
5. Nemají v dosahu prodejny vhodných potravin.
6. Trpí poruchami využití potravy, neboť užívají celou řadu léků.  

K optimalizaci stavu výživy by mohly značně přispět funkční potraviny.  To jsou vlastně běžné potraviny „obohacené“ o různé, fyziologicky účinné a přitom přirozené látky, jakými jsou například některé minerální látky (vápník, hořčík, draslík, selen, jód, zinek, železo), vitaminy, směsi antioxidantů (například pyknogenoly a anthokyany z hroznových a grapefruitových semínek), vláknina (pektin, oligofruktóza, glukomanann), prebiotické a probiotické směsi (směsi symbiotických bakterií).

Speciální deriváty bílkovin, bylinné extrakty (např. ze švestek, listů olivovníku obsahujících oleuropein s antivirovými a antibakteriálními účinky), látky podporující využití tuků ve tvorbě energie (např. L-karnitin) či protinádorově působící isoflavony ze sóji. Výroba funkčních potravin je zatím zcela nedostačující a těch několik z nich, které za ně lze považovat naprosto nestačí. Tudy podle mého názoru cesta nevede. V tom případě nezbývá, než se pokusit situaci řešit systematickým použitím doplňků stravy.   

Tuto knihu Petr Fořt - Aby nám všem chutnalo koupíte v  knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !