Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 22.10. 2024
Dnes má svátek Sabina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pojďme si promluvit o hemoroidech. Na rovinu

19. 10. 2024 | Nemoci
-Komerční sdělení-

Doba už je totiž taková. Otevřená. Mluví se nahlas i o tématech, o kterých se ještě nedávno šeptalo, a to jenom za zavřenými dveřmi ordinací. A jedním z takových témat jsou právě hemoroidy, kterými trpí minimálně polovina populace. Málokterý zdravotní problém je tak rozšířený a tedy i vhodný ke společnému sdílení a osvětě.


A vlastně proč ne. Proč o nich otevřeně nemluvit. Vždyť ani nejde o nic nechutného, nemravného, nepřijatelného. Hemoroidy jsou jenom rozšířené žíly – pletence cév v konečníku běžně pomáhající s vylučováním, které se ale v důsledku nadměrného tlaku zanítí a otečou. A s tím přichází ostrá bolest při a po vyprazdňování, svědění a krvácení.

Co způsobuje nadměrný tlak a vznik hemoroidů


Problémy s hemoroidy způsobuje nejen dlouhé vysedávání a tlačení na záchodě při zácpách, ale také těhotenství, namáhavé sportovní aktivity a celodenní sezení v práci. Ohroženým druhem jsou tak nejen osoby s horším stravovacím stylem, budoucí maminky, kulturisté, ale také třeba řidiči z povolání a lidé z kanceláří.

čípky HemaGel PROCTO



















Hemoroid a jeho rodné sestry – fisura a ragáda


Stejné příznaky jako u hemoroidů, ale jiné příčiny – seznamte se s fisurami a ragádami. Tyto drobné trhliny, respektive pukliny, v análním kanálu sice nejsou tak rozšířené, ale umí potrápit úplně stejně. Jejich hlavní příčinou je obvykle mechanické poškození sliznice – třeba dlouhé tlačení při zácpě a tvrdá stolice nebo naopak chronický průjem. Důvodem může být i příliš razantní hygiena nebo hrubý toaletní papír. Mezi příčiny patří i anální sex a k poškození sliznice často dochází u žen při porodu kvůli zvýšenému tlaku v pánevní oblasti. Fisury jsou ale i vedlejšími příznaky u zánětlivých onemocnění střev (např. Crohnova choroba), které oslabují sliznici střev, a ta je tak náchylnější k mechanickému poškození.

Jak hemoroidům a fisurám předcházet


Prevence je jako obvykle základ. Zaměřte se na pravidelnou péči o zdraví střev, pomůže vám strava bohatá na vlákninu a probiotika. Kupujte si jemný toaletní papír a používejte ho šetrně, někdy je mnohem lepší rychlá sprcha, než dlouhé drhnutí toaletním papírem. Věnujte se pravidelnému a pestrému pohybu, ale nic nepřehánějte, nepřetěžujte se. Při dlouhém sezení si dělejte časté přestávky. To platí i pro vysedávání na toaletě – když to nejde, tak to nejde, vraťte se později.

Jak hemoroidy a fisury léčit


Důležité je začít včas – to je ta nejlepší rada, jakou vám můžeme dát. Podcenění léčby může vést až k chirurgickým zákrokům a k nevratným poškozením. Proto by vaše kroky měly hned po objevení prvních příznaků směřovat do lékárny. Řekněte si tam o čípky – pomůžou vám jak na vnitřní hemoroidy, tak na anální fisury a ragády. Když zvolíte čípky HemaGel PROCTO, stačí vám aplikovat jeden za 24 hodin a za rychlé vymizení příznaků vám ručí v nich obsažený unikátní patentovaný polymer vyvinutý v Ústavu makromolekulární chemie Akademie věd ČR.

HemaGel procto  je zdravotnický prostředek . 
Pozorně pročtěte návod k použití.






Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles