Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 22.01. 2025
Dnes má svátek Slavomír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Proč je dobré jíst oves?

19. 03. 2016 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Oves má několik nutričních výhod ve srovnání s ostatními obilninami, a proto odborníci považují ovesné vločky za jednu z nejhodnotnějších cereálií.

Proč tomu tak je?

Významné pozitivní zdravotní účinky ovsa zahrnují:
  • pozitivní vliv na hladinu cholesterolu
  • snížení glykemického indexu po jídle. Glykemický index udává schopnost dané potraviny zvýšit hladinu krevního cukru po jídle. Mohutné zvýšení krevního cukru vede k vyplavení přebytku inzulínu, jež značnou část energie přetváří na nechtěné tukové zásoby zejména v rizikové oblasti pasu.
  • Udržování stálé tělesné hmotnosti a zlepšování funkce trávicího traktu
Ovesná snídaně
Ovesná snídaně je asi nejrozšířenější a nejznámější způsob, jak ovesné vločky konzumovat. Emco Mysli na zdraví dává na výběr celou řadu příchutí, ale i různých typů snídaní – křupavé müsli, sypané müsli bez přidaného tuku a cukru, ovesné kaše. Na výběr mají i ti, kteří snídají například až cestou do práce – mohou si dopřát ovesné sušenky nebo ovesné tyčinky. ovesné vločky

Jednoduchým způsobem, jak zařadit oves do svého jídelníčku, je nahrazovat bílou mouku ovesnými vločkami. Pokrmy jsou tak mnohem zdravější a způsob přípravy není potřeba zásadně měnit. Pokud je potřeba docílit jemnější konzistence, stačí ovesné vločky jednoduše rozmixovat. Můžete se inspirovat našimi jarními recepty  a zařadit oves do svého jídelníčku. Vaše tělo se Vám určitě poděkuje. 

Snídaně:


Banánové muffiny s ovesnými vločkami, kokosem a mandlemi

banánový muffin150 g hladké mouky, 100 g jemných ovesných vloček Emco, 100 g cukru krupice, 2 větší banány, 2 vejce, 70 g másla, 1 menší bílý jogurt, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 150 g sekaných mandlí, 100 g kokosu, mandlové lupínky.

Nejprve rozmačkáme banány s bílým jogurtem (můžeme rozmixovat). Vyšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a změklým máslem a vše smícháme s jogurtem a banánem. Přisypeme mouku smíchanou s rozmixovanými ovesnými vločkami a práškem do pečiva, mandle a kokos. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Plníme do košíčků nebo formy na muffiny. Muffiny posypeme mandlovými lupínky, které lehce vmáčkneme do těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.

Oběd:


Špenátové palačinky
 
150 g jemných ovesných vloček Emco, 250 ml mléka,100 g čerstvého špenátu, 2 vejce, špetka soli.

Náplň: 250 g tvarohu, 100 g sýru Feta, sušená rajčata, slunečnicová semínka
 
špnátové palačinkyOvesné vločky zalijeme mlékem a necháme pár minut bobtnat. Přidáme sůl, vejce a špenát. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu, dle potřeby přidáme mléko nebo vločky tak, aby vzniklo mírně husté těsto. Na středně rozpálenou pánev nalijeme přiměřené množství těsta, rozprostřeme po celé ploše pánve a smažíme po obou stranách. Palačinky potřeme směsí našlehaného tvarohu a sýru Feta, posypeme kousky sušených rajčat a slunečnicovými semínky. Zavineme, přepůlíme a podáváme.


Dezert:


Mrkvový dortmrkvový dort

2 vejce, 200 g třtinového cukru, 1 lžička javorového sirupu, 200 ml řepkového oleje, 120 g polohrubé mouky, 40 g jemných ovesných vloček Emco (rozemletých),1 lžička jedlé sody, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžička mleté skořice, 230 g mrkve nahrubo nastrouhané, 70 g vlašských ořechů rozdrcených.


Na krém: 250 g sýru (Lučina, Philadelphia,..), šťáva z  1/2 citrónu, 1 lžička javorového sirupu, 250 g tvarohu,  200 ml smetany ke šlehání.

Vejce, cukr a javorový sirup vyšleháme. Přidáme suché přísady a olej, nakonec mrkev a ořechy. Nalijeme do vymazané nebo pečícím papírem vyložené dortové formy (menší průměr). Pečeme zhruba 1h na 175 °C. Všechny přísady na krém spojíme a vyšleháme. Dort necháme vychladnout, podélně rozpůlíme, natřeme 1/3 krému. Zbytkem krému natřeme celý dort. Necháme chladnout nejlépe do druhého dne, kdy se chutě pěkně rozleží.


Večeře:špnátová polévka


Špenátová polévka

500 g čerstvého nebo mraženého špenátu, 500 ml plnotučného mléka, 4 lžíce jemných ovesných vloček Emco, 3 lžíce řepkového oleje, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, smetana, parmezán, sůl, pepř.

    
Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme česnek a ovesné vločky a restujeme dozlatova. Přidáme špenát, opět restujeme, zalijeme mlékem a 5 minut povaříme. Pak rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a zjemníme smetanou. Podáváme s opečenými kostičkami bílého chleba  a strouhaným parmezánem. Dle chuti opepříme.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Proč je dobré jíst oves?:

Proč je dobré jíst oves?
Proč je dobré jíst oves?
Proč je dobré jíst oves?
Proč je dobré jíst oves?
Proč je dobré jíst oves?
Proč je dobré jíst oves?
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
23. 03. 2016 19:41 Sebrán "Beránek" za 15 bodů
23. 03. 2016 19:37 Sebrán "Beránek" za 15 bodů
23. 03. 2016 19:32 Sebrán "Beránek" za 15 bodů
23. 03. 2016 19:28 Sebrán "Beránek" za 15 bodů
Obrázek uživatelky
profil
4 kousky, paráda Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
4 už jsou doma, hurá SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Druhý, ale špatná odpověď, zatracená mlékárna
Obrázek uživatelky
profil
taky 6 minut. interval
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles