Pořad Prostřeno! zavítá poprvé do lázeňského kraje a
představí několik zajímavých hostitelů ze západních Čech. Občas se
v kuchyni projevila nervozita a věci soutěžícím padaly z rukou. Jedna
zlomila vařečku, jiné dokonce praskla v troubě zapékací nádoba.
Nejstarší účastnici splnili soupeři životní sen v den jejích narozenin a poslední hostitelka podcenila čas na přípravu večeře. Uvidíte něco z kuchyně francouzské, mexické a chorvatské, jeden zajímavý dům a jednu rozsáhlou sbírku za dveřmi panelákového bytu. To vše každý všední den od pondělí 17. května v 18.00 Primě!
Pondělí – královna omáček Dobroslava (55)
Uvaří kuchařka Dobroslava dobrou večeři? K ostatním je dost kritická. Sama sází na omáčky, ty prý vaří nejlépe. Tvrdí to i její snachy. Dobroslava taktizuje, musí ale počítat s tím, že není jediná hráčka v kolektivu. I kdyby byly její vepřové závitky s bramborovou kaší sebelepší, soupeři se mohou tvářit a bodovat všelijak. Uhádnou, co tvoří náplň jejích bramboráčků s překvapením?
Úterý – oslavenkyně Jana (64)
Také soutěživou důchodkyni Janu, nejstarší účastnici soutěže, doma chválí. Je prý fenomenální kuchařka. Rozhodla se pro osvědčené pikantní vepřové nudličky. Dělají se prý samy, a zatímco živly pracují, hostitelka si může popovídat s návštěvou. Budou Janiny nudle opravdu domácí?
Středa – keramička Milena (46)
Ve starobylém vesnickém domě se bude u keramičky Mileny podávat francouzské menu. Její domov má umělecký šmrnc. Milena je gurmánka, která nenahrazuje rokfór nivou. Odhodlala se k menu o pěti chodech. Ocení to její soupeři? Čeká je smršť chutí a vůní, pro některé budou novinkami hříbkové paštičky nebo roštěná na víně à la mode. Pro většinu bude premiérou i Milenina zábava – kroužek keramiky pro začátečníky. Pro středeční účastnici je zkrátka její práce koníčkem a naopak.
Čtvrtek – sběratel Ludvík (49)
Proč Janě připadalo, že ve čtvrtek večer vstoupila omylem do
muzea? Protože se ocitla v příbytku náruživých sběratelů. A asi jediná
možnost, jak žít se sběratelem, je být sběratelkou! Pan Ludvík sbírá modely
starších italských autíček a jeho žena porcelán
a figurky z čokoládových vajíček. Ludvík je diabetik, několikrát týdně
doma vaří a má rád čerstvou zeleninu. Vsadil na mexickou kuchyni, zejména tu
původní, protože také miluje historii. Budou to mít jeho hosté rádi horké?
Pátek – hoteliérka Lucie (29)
Ve stínu lázeňských kolonád proběhne večeře u mladé
hoteliérky Lucie. Maminka tříleté holčičky z Mariánských Lázní má naspěch,
ještě nezačala s předkrmem a u dveří už zvoní Dobroslava. A to si Lucie
chtěla dát záležet na úpravě stolu. Normálně se plete do řemesla hotelovým
kuchařům, teď by ale sama potřebovala pomoc s mícháním těsta a masové
směsi na pleskavici. „Je to makačka,“ tvrdí. Snad výsledek hosty přesvědčí, že
se čekání vyplatilo. Hned po svěžím moučníku z jablek a piškotů se diváci
dozvědí, kdo se stane hostitelem západočeského týdne a vyhraje 25 000 korun.
Zdroj: Prima
Gabriela Straková
ChytráŽena.cz