Pondělí – milovnice přírody Kristýna (22)
Jediná žena soutěže žije obklopena zelení a koňmi v Brně na Kociánce. V domě ale bohužel nemá ideální podmínky na vaření a slavnostní stolování. Občas se proto u Kristýny servírují rozpaky, ani čas si dobře nepohlídala. Nemá ani troubu, a přesto se rozhodla upéct v remosce kachnu s bramborovým knedlíkem a dvěma druhy zelí. Sterilované zelí ze sklenice uvaří tak, jak ho mají rády děti na táboře, kam jezdí jako vedoucí. Z toho pravděpodobně

Úterý – Bedřich, Vídeňák v důchodu (61)
Nedávno se přestěhoval do Rajhradu z Vídně, kde měl zavedenou živnost. Na Moravě si užil pěkné léto a je tu moc spokojený. Bedřich je milovník dobrého jídla a nestydí se za to. Rakouská a česká kuchyně jsou si dost podobné a hostitel se snažil ze středoevropské tradiční kuchyně vybrat to nejlepší. Svým soupeřům nabídne proslavený vídeňský tafelspitz, skvělé maso se zeleninou ve vývaru. Sice to bude už druhá polévka v horkém týdnu, ale Bedřichovo menu je přece jen o něco lehčí než to pondělní. Všichni jsou už zvědaví na jeho Gundel palačinky, které se jmenují po proslulém moučníku slavného budapešťského kuchaře Károly Gundela. Dočká se flambovaná palačinka s čokoládou a oříšky povedené repliky?
Středa – mladý kynolog Jakub (28)
Jakubovou vášní je kynologie. Už dvanáct let chová plemena sifonek a brabantek, momentálně má doma tři pejsky. S kynologií to myslí vážně, složil zkoušky na rozhodčího. Také vystudoval nizozemskou filologii a divadelní vědu, dva roky žil v belgických Antverpách. Na rozdíl od svých předchůdců Jakub na první pohled nevypadá jako milovník dobrého jídla a pití. Vaří od dětství, hodně se přiučil od babičky i maminky, vánoční cukroví peče sám pro celou rodinu. Uvidíme, jak se popasuje s perličkou, která nepatří mezi běžné lahůdky na našich stolech. Jakub svoji večeři zahájí světovým salátem Waldorf a ukončí švestkovým crumble. Co to je?
Čtvrtek – znalec umění, učitel Jiří (57)
Středoškolský učitel Jiří miluje a vyučuje umění, umělecké zpracování dřeva,

Pátek – provozní hotelu Lubomír (46)
Jak často dokáže do hotelové kuchyně během své směny nakouknout provozní, aby něco odkoukal od vařících profíků? O tom se přesvědčíme poslední den soutěže, kdy své soupeře pohostí ženatý otec dvou dětí z Drnovic. Samozřejmě že je to i velký fotbalový fanda. Luboš má soutěživého ducha a rád se odreaguje u dobrého jídla a vínka. Jeho menu kombinuje letní zeleninu a několik druhů mas, takže by si mohli všichni přijít na své. Samozřejmě pokud ho nezradí čas, postup či suroviny. A co bude sportovec Lubomír podávat jako sladkou tečku na závěr? Něco docela originálního. Skotský dožínkový koláč cranachan s ovesnými vločkami a ovocem. Přesvědčí svým moučníkem soupeře a bude to právě on, komu připadne výhra 25 000 korun? Odpovědi se dočkáme v dalším týdnu v pořadu Prostřeno! z Brna a blízkého okolí.
Recepty hostitelů najdete hned po odvysílání jednotlivých dílů na stránkách pořadu www.iprima.cz/prostreno. Nebudou chybět ani rady jak být nejlepším hostitelem.