Vražda v přímém přenosu. Robert překvapí originalitou. Zabije kapra a udělá drzost – tatarák z kapra. Hlavní jídlo z brzlíku a krup a krupičná kaše na závěr porotu také zaskočí. Kančí na daňčím. Na Jardových talířích se toho odehrává

Osudný křen. Petr si vybere skoro identické menu, a zradí ho křen. Líčka a knedlík dorazí hořkou křenovou pastou. Umělecký dojem z kulajdy, hlavního jídla a sladkých závěrečných knedlíčků je vynikající, o chuti to ale neplatí.
Finále se odehraje během krásného podzimního dne ve stylovém prostředí Villy Richter v blízkosti vinice a Pražského hradu. Jídlo zhodnotí porota i hosté. Oba finalisté si vyberou tři pomocníky z bývalých kolegů a uvaří pětichodové menu dle vlastní volby. Koho si vezmou k ruce? Bude to nejdražší menu jejich života a měl by to být krásný průřez kuchařským uměním. Jednotlivé chody bude prezentovat špičkový číšník Pavel Winter. Kdo si práci lépe zorganizuje? Kdo udělá méně chyb? Kdo vyhraje? Komu spadne do klína jeden milion korun a titul superšéf?
Menu finalisty č. 1:
Salát z červené řepy, jahod a kozího sýra, hráškový krém se šafránem, treska s pastou, steak s měšcem z jarního těsta s hříbkovým ragú a brioška s vinnou pěnou sabaione.
Menu finalisty č. 2:
Kozí sýr s emulzí, polévka z černého kořene, pošírovaná vejce s pórkovým krémem, jelení hřbet s růžičkovou kapustou, jalovcovou omáčkou a kaštany, staročeský trhanec s jablky, tvarohem a syrovátkovým želé.