Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Půstem k ženskému zdraví

5. 06. 2024 | Knižní tipy
Název: Půstem k ženskému zdraví
Podtitul: Jak spálit přebytečný tuk, docílit hormonální rovnováhy a vitality
Autor: Pelz Mindy
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 28.03.2024
Rozměry: 146×209 mm
Vazba: Brožovaná vazba s klopami
Počet stran: 336
Cena: 382 Kč

Jak správně držet půst a jak se konečně ujmout vlády nad svým zdravím? Unikátní průvodce Půstem k ženskému zdraví od doktorky přírodní medicíny Mindy Pelz hovoří ke všem ženám, které touží vědět, jak na funkční organismus a jeho hormonální potřeby.

„Správně prováděný půst dokáže vyřešit mnoho onemocnění, s nimiž se ženy potýkají,“ vysvětluje uznávaná odbornice na výživu. 

Kniha Půstem k ženskému zdravíCo znamená a jak používat půstový cyklus?

Chcete spálit přebytečný tuk, nastartovat samoléčebné procesy v těle, vyrovnat hormonální hladiny a získat zpět duševní i fyzickou svěžest? Přestože každý organismus funguje jinak, dokázala nutriční specialistka s aktuálním titulem dodat ucelený soubor rad, jenž funguje pro všechny dámy v různých fázích menstruačního cyklu.

„Zdravotnická komunita ženy příliš dlouho přehlížela a mě velice těší, že se s vámi mohu podělit o naději, kterou půst představuje pro každou z náš,“
říká lékařka. Na stránkách knihy Půstem k ženskému zdraví přináší individuální léčebné postupy a strategie šité na míru. Tato cesta ke zdraví je pomyslně rozdělená na tři části. První z nich vysvětluje fungování hormonů a jejich funkci v těle, další segment nastíní výživové principy fungování metabolismu a ve finále se čtenářky dozvědí, jak pracuje půstový cyklus, jaké benefity skýtá a jak vůbec třicetidenní reset používat, aby se sladil s jejich měsíčním cyklem.

O autorce knihy Půstem k ženskému zdraví:


MINDY PELZ
jako specialistka na výživu a funkční zdraví už přes dvě dekády úspěšně pomáhá tisícům lidí na cestě k optimální fyzické i duševní kondici. Je přední odbornicí na poli alternativního přístupu k lidskému zdraví a průkopnicí v oblasti půstu. 

Zásady zdravého životního stylu propaguje nejen prostřednictvím svých bestsellerových titulů, přednáší ale také přednáší o stravě, detoxikaci nebo hormonech. Její kanál na YouTube, kde pravidelně informuje o metodicky podložených nástrojích a technikách přispívajících k obnově lidského zdraví, dosáhl už přes 24 milionů shlédnutí.

Kromě toho je moderátorkou jednoho z nejposlouchanějších vědeckých podcastů s názvem The Ressetter Podcast, přispívá články do médií a pravidelně vystupuje v pořadech celostátních amerických televizních stanic.

Ohlasy na knihu Půstem k ženskému zdraví: 


„Máte-li už plné zuby všeobecných zdravotních doporučení, která vám přinesla jen zklamání, v této knize najdete vytoužený závan čerstvého vzduchu. S pomocí dr. Mindy Pelz si dokážete vytvořit jedinečný plán přímo pro svoje tělo, směřující k vlastním cílům. Tato kniha v sobě snoubí průlomové vědecké objevy, silné ženské příběhy a srozumitelný průvodce na cestě k lepšímu zdraví.“

- Jessica Ortner, bestsellerová autorka podle New York Times

„Půst je neuvěřitelně mocný léčivý nástroj. Prostřednictvím knihy Půstem k ženskému zdraví Dr. Mindy Pelz pomáhá ženám porozumět tomu, jak využít půstu k posílení hormonální rovnováhy, a nabízí srozumitelné tipy a strategie, které jsou ženám ušité na míru.“ 

- Josh Axe, lékař přírodní medicíny a výživový poradce, autor knih Keto Diet, The Collagen Diet a Ancient Remedies

„Kniha Půstem k ženskému zdraví je skvělý průvodce plný informací a inspirace. Je to studnice vědomostí pro každou ženu, která touží být opět zdravá. Naplní vás optimismem a odvahou rozdat si to s celým světem.“

-    Megan Ramos, bestsellerová autorka podle New York Times, spoluzakladatelka a ředitelka kliniky The Fasting Method

Ukázka z knihy Půstem k ženskému zdraví:


Tělo je téměř dokonalý stroj. Tvoří ho více než 30 bilionů buněk, které fungují jako tým a usilovně pracují, abyste se cítily dobře. Každá buňka je jako malá továrna, která produkuje energii tím, že spaluje tuk, metabolizuje glukózu a vyrábí antioxidanty. Buňky vědí, kdy vám mají dodat energii, abyste dokázaly splnit své povinnosti, a kdy vás zpomalit, abyste si odpočinuly. Když jíte, konzumují živiny a využívají je k plnění úkolů potřebných k tomu, abyste mohly fungovat co možná nejlépe. Nemají-li k dispozici potravu, přepnou na alternativní zdroj paliva, abyste měly sílu a duševní svěžest a mohly jste fungovat dál. Účinně se přizpůsobují jakýmkoli fyzickým, chemickým nebo emočním situacím. A to je úžasné, nemyslíte?

Potřebují však vaši podporu. Aby mohly správně fungovat, potřebují určité výživné látky – zdravé tuky, aminokyseliny, vitaminy a minerály. Pokud je nedostávají, přestanou být schopné vykonávat svoji práci. Proto módní diety nepomáhají. Většina z nich buňky nepodporuje, znemožňuje dosáhnout trvalých výsledků a vede k nespočtu zdravotních problémů, které zrychlují stárnutí a posílají vás vstříc chronickému onemocnění. Většina diet vás odpojila od potřeb těla a probudila ve vás pocit zmaru, pochybnosti o sobě samých a nedůvěru ve vlastní tělo. Dietní šílenství musí skončit. Můžete dosáhnout skvělých výsledků: stačí zapomenout na diety, vědět, jak vaše úžasné tělo funguje, a osvojit si nový přístup ke zdraví.


Tuto knihu Půstem k ženskému zdraví zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Půstem k ženskému zdraví:

Půstem k ženskému zdraví
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !