Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 16.09. 2024
Dnes má svátek Ludmila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Půstem k ženskému zdraví

5. 06. 2024 | Knižní tipy
Název: Půstem k ženskému zdraví
Podtitul: Jak spálit přebytečný tuk, docílit hormonální rovnováhy a vitality
Autor: Pelz Mindy
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 28.03.2024
Rozměry: 146×209 mm
Vazba: Brožovaná vazba s klopami
Počet stran: 336
Cena: 382 Kč

Jak správně držet půst a jak se konečně ujmout vlády nad svým zdravím? Unikátní průvodce Půstem k ženskému zdraví od doktorky přírodní medicíny Mindy Pelz hovoří ke všem ženám, které touží vědět, jak na funkční organismus a jeho hormonální potřeby.

„Správně prováděný půst dokáže vyřešit mnoho onemocnění, s nimiž se ženy potýkají,“ vysvětluje uznávaná odbornice na výživu. 

Kniha Půstem k ženskému zdravíCo znamená a jak používat půstový cyklus?

Chcete spálit přebytečný tuk, nastartovat samoléčebné procesy v těle, vyrovnat hormonální hladiny a získat zpět duševní i fyzickou svěžest? Přestože každý organismus funguje jinak, dokázala nutriční specialistka s aktuálním titulem dodat ucelený soubor rad, jenž funguje pro všechny dámy v různých fázích menstruačního cyklu.

„Zdravotnická komunita ženy příliš dlouho přehlížela a mě velice těší, že se s vámi mohu podělit o naději, kterou půst představuje pro každou z náš,“
říká lékařka. Na stránkách knihy Půstem k ženskému zdraví přináší individuální léčebné postupy a strategie šité na míru. Tato cesta ke zdraví je pomyslně rozdělená na tři části. První z nich vysvětluje fungování hormonů a jejich funkci v těle, další segment nastíní výživové principy fungování metabolismu a ve finále se čtenářky dozvědí, jak pracuje půstový cyklus, jaké benefity skýtá a jak vůbec třicetidenní reset používat, aby se sladil s jejich měsíčním cyklem.

O autorce knihy Půstem k ženskému zdraví:


MINDY PELZ
jako specialistka na výživu a funkční zdraví už přes dvě dekády úspěšně pomáhá tisícům lidí na cestě k optimální fyzické i duševní kondici. Je přední odbornicí na poli alternativního přístupu k lidskému zdraví a průkopnicí v oblasti půstu. 

Zásady zdravého životního stylu propaguje nejen prostřednictvím svých bestsellerových titulů, přednáší ale také přednáší o stravě, detoxikaci nebo hormonech. Její kanál na YouTube, kde pravidelně informuje o metodicky podložených nástrojích a technikách přispívajících k obnově lidského zdraví, dosáhl už přes 24 milionů shlédnutí.

Kromě toho je moderátorkou jednoho z nejposlouchanějších vědeckých podcastů s názvem The Ressetter Podcast, přispívá články do médií a pravidelně vystupuje v pořadech celostátních amerických televizních stanic.

Ohlasy na knihu Půstem k ženskému zdraví: 


„Máte-li už plné zuby všeobecných zdravotních doporučení, která vám přinesla jen zklamání, v této knize najdete vytoužený závan čerstvého vzduchu. S pomocí dr. Mindy Pelz si dokážete vytvořit jedinečný plán přímo pro svoje tělo, směřující k vlastním cílům. Tato kniha v sobě snoubí průlomové vědecké objevy, silné ženské příběhy a srozumitelný průvodce na cestě k lepšímu zdraví.“

- Jessica Ortner, bestsellerová autorka podle New York Times

„Půst je neuvěřitelně mocný léčivý nástroj. Prostřednictvím knihy Půstem k ženskému zdraví Dr. Mindy Pelz pomáhá ženám porozumět tomu, jak využít půstu k posílení hormonální rovnováhy, a nabízí srozumitelné tipy a strategie, které jsou ženám ušité na míru.“ 

- Josh Axe, lékař přírodní medicíny a výživový poradce, autor knih Keto Diet, The Collagen Diet a Ancient Remedies

„Kniha Půstem k ženskému zdraví je skvělý průvodce plný informací a inspirace. Je to studnice vědomostí pro každou ženu, která touží být opět zdravá. Naplní vás optimismem a odvahou rozdat si to s celým světem.“

-    Megan Ramos, bestsellerová autorka podle New York Times, spoluzakladatelka a ředitelka kliniky The Fasting Method

Ukázka z knihy Půstem k ženskému zdraví:


Tělo je téměř dokonalý stroj. Tvoří ho více než 30 bilionů buněk, které fungují jako tým a usilovně pracují, abyste se cítily dobře. Každá buňka je jako malá továrna, která produkuje energii tím, že spaluje tuk, metabolizuje glukózu a vyrábí antioxidanty. Buňky vědí, kdy vám mají dodat energii, abyste dokázaly splnit své povinnosti, a kdy vás zpomalit, abyste si odpočinuly. Když jíte, konzumují živiny a využívají je k plnění úkolů potřebných k tomu, abyste mohly fungovat co možná nejlépe. Nemají-li k dispozici potravu, přepnou na alternativní zdroj paliva, abyste měly sílu a duševní svěžest a mohly jste fungovat dál. Účinně se přizpůsobují jakýmkoli fyzickým, chemickým nebo emočním situacím. A to je úžasné, nemyslíte?

Potřebují však vaši podporu. Aby mohly správně fungovat, potřebují určité výživné látky – zdravé tuky, aminokyseliny, vitaminy a minerály. Pokud je nedostávají, přestanou být schopné vykonávat svoji práci. Proto módní diety nepomáhají. Většina z nich buňky nepodporuje, znemožňuje dosáhnout trvalých výsledků a vede k nespočtu zdravotních problémů, které zrychlují stárnutí a posílají vás vstříc chronickému onemocnění. Většina diet vás odpojila od potřeb těla a probudila ve vás pocit zmaru, pochybnosti o sobě samých a nedůvěru ve vlastní tělo. Dietní šílenství musí skončit. Můžete dosáhnout skvělých výsledků: stačí zapomenout na diety, vědět, jak vaše úžasné tělo funguje, a osvojit si nový přístup ke zdraví.


Tuto knihu Půstem k ženskému zdraví zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Půstem k ženskému zdraví:

Půstem k ženskému zdraví
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles