Šéf Zdeněk Pohlreich se vrací na obrazovky TV Prima s novou řadou pořadu Rozpal to, šéfe! – a je na co se těšit: Víte, jak připravit ten nejlepší steak? Z jakého druhu masa, co k němu podávat a jak ho servírovat? Pro Zdeňka Pohlreicha je to hračka! V nové sérii Rozpal to, šéfe! voní mistrovský steak v každém díle! Nenechejte si ujít Zdeňkovy pochoutky na gril, včetně receptů, díky kterým i pod širým nebem můžete zůstat labužníkem.
Navíc se bude grilovat v českých luzích a hájích a Zdeněk dokáže, že na oheň patří prakticky cokoliv. A že touto kulinární technikou lze jídlo připravit nejen z čehokoliv, ale také kdekoliv. Ze zahrady se vydá také na piknik na nejrůznější místa české krajiny a předvede, že čerstvě připravená svačinka přímo v přírodě má své neopakovatelné kouzlo.
V tomto díle se diváci mohou inspirovat, jak lze připravit na grilu hanger steak s brokolicí a houbovou omáčkou nebo elegantní club steak sendvič s obrovskou porcí oblohy.
Během dílů nové série pořadu Rozpal to, šéfe! se diváci mohli dozvědět také vychytávky masterů. Jak Zdeněk Pohlreich například vysvětlil, kouzlení s papričkami jalapeňos má jasná pravidla: „Když necháš v jalapeňos zrníčka, bude ostřejší. A my si jich tam pár necháme.“
Kromě toho jsme se mohli také dozvědět, že plnění paprik je ženská práce, ale Zdeněk se jí přesto rád ujme: „Je to sice piplačka a hodinářská práce, ale já rozdíly nedělám.“
Letní grilovačka pod taktovkou šéfa se rozhodně stane nezapomenutelnou událostí. Na vaší terase, na louce pod lesem, kdekoli si vyberete. Stačí jen mít správně zvolené ingredience, čerstvé suroviny a touhu vyzkoušet něco nového. Dobrou chuť!
Shrnuto a podtrženo: Je čas připravit se na léto společně s profíkem, který u grilu rozhodně není žádným nováčkem, ale zkušeným matadorem. A kde jinde hledat inspiraci než u těch nejlepších, že?