Šéf Zdeněk Pohlreich se vrací na obrazovky TV Prima, s novou řadou pořadu Rozpal to, šéfe! – a je na co se těšit: Víte, jak připravit ten nejlepší steak? Z jakého druhu masa, co k němu podávat a jak ho servírovat? Pro Zdeňka Pohlreicha je to hračka! V nové sérii „Rozpal to, šéfe!“ voní mistrovský steak v každém díle! Nenechejte si ujít Zdeňkovy pochoutky na gril, včetně receptů, díky kterým i pod širým nebem můžete zůstat labužníkem.
Navíc se bude grilovat v českých luzích a hájích a Zdeněk dokáže, že na oheň patří prakticky cokoliv. A že touto kulinární technikou lze jídlo připravit nejen z čehokoliv, ale také kdekoliv. Ze zahrady se vydá také na piknik na nejrůznější místa české krajiny a předvede, že čerstvě připravená svačinka přímo v přírodě má svoje neopakovatelné kouzlo.
V tomto díle se diváci mohou inspirovat, jak lze připravit na grilu krevetové stir fry s rýží, grilované čekankové puky s modrým sýrem, hovězí hrudí nebo ananas s karamelovou omáčkou.
Zdeněk Pohlreich je nejen profesionálem v kuchyni, ale také romantikem. Neváhal přerušit natáčení, protože právě dorazila jeho žena a okomentoval natáčecí pauzu slovy: Se svou ženou jsem se viděl ráno doma. Ale musím přerušit natáčení a dát jí znovu pusu pro dobrý den.“
Stejně tak vysvětlil, že ke grilu rozhodně nepatří zevlování, nebo dlouhé čekání na výsledek: „U grilu to musí lítat, protože jinak to nemá tu správnou náladu.“ Nezbývá, než souhlasit. Protože pokud chcete u grilu pohostit více, než dva lidi, čas na prostoje rozhodně není.
Shrnuto podtrženo: Je čas připravit se na léto společně s profíkem, který u grilu rozhodně není žádným nováčkem, ale zkušeným matadorem. A kde hledat inspiraci, než u těch nejlepších, že?