Rodinné duo Pagana, matka Jitka a syn Santo, převzali pomyslnou štafetu po Šéfovi Zdeňku Pohlreichovi, který českou gastronomii posunul o pořádný kus dopředu. Jitka a Santo se budou věnovat nejen kuchyni, ale také chodu restaurace, obsluze a mezilidským vztahům.Na řešení všech problémů vyrážejí originálně vybaveni humorem, německou precizností a italskou pohostinností.
Restaurace Kotva na břehu Lipna má svérázné vedení v podobě dvojčat, kdy jedno řídí kuchyni a druhé „plac“. Ještě svéráznější je jejich metoda výběru zákazníků podle „bot, hodinek a vlasů“. Jak sami bratři přiznávají, od pořadu čekají v první řadě reklamu, až ve druhé rady.
A že by jim jich Jitka a Santo chtěli dát opravdu požehnaně! Kuchař Rosťa s číšníkem Standou ale nechtějí slyšet, že ceny mají směšně vysoké, selekce zákazníků podle toho, jak movitě vypadají, je nesmyslná a vázne jim komunikace s personálem i mezi sebou samotnými. Pomohou jim Jitka se Santem otevřít oči a začít si vážit všech zákazníků, ať už jde o neexistující rezervace či férové ceny jídel?
Jitka Pagana dlouhé roky provozovala několik luxusních restaurací v Německu, ale před lety se i se synem vrátila do Česka. Každý z nich zde vede vlastní restauraci, v níž se snaží zúročit zkušenosti s italskou pohostinností a německou precizností.
Diváci uvidí nejen to, jak svým osobitým stylem pomáhají neprosperujícím restauracím a hospodám, ale budou také moci nahlédnout do svérázného vztahu matky a syna. Ten je plný humoru a emocí, což je určitě dáno i tím, že Jitka se před mnoha lety provdala za Sicilana a Santo jako správný syn své matce neodporuje – má totiž německou výchovu, ale i italskou vášeň a hlavu plnou vlastních nápadů.