Rodinné duo Pagana, matka Jitka a syn Santo, převzali pomyslnou štafetu po Šéfovi Zdeňku Pohlreichovi, který českou gastronomii posunul o pořádný kus dopředu. Jitka a Santo se budou věnovat nejen kuchyni, ale také chodu restaurace, obsluze a mezilidským vztahům.Na řešení všech problémů vyrážejí originálně vybaveni humorem, německou precizností a italskou pohostinnosti.
Staročeská restaurace Černý kohout v Praze v historickém zemanském dvoře má krásný interiér i výhled na Prokopské údolí. A přesto jí, obzvlášť mimo sezonu, něco chybí – hosté. Santo a Jitka se na místě setkají s nepříliš milou obsluhou a kuchyní menší než v leckterém bytě. V té naštěstí kraluje výborná kuchařka Rita, která, ač samouk, má svíčkovou lepší než od maminky.
A chce se učit dál. Provozní restaurace ale už tak vstřícný bohužel není. Vůči Jitce i Santovi je nedůvěřivý a snaží se jim vysvětlit, že změny, které po něm chtějí, nemůže zařídit. Jitka i Santo si však stojí za tím, že vstřícný přístup k hostům a práce na sto procent vyřeší nejeden jeho problém. Poslechne tvrdohlavý provozní Šéfovou? A jak si bude restaurace stát při návratu?
Jitka Pagana dlouhé roky provozovala několik luxusních restaurací v Německu, ale před lety se i se synem vrátila do Česka. Každý z nich zde vede vlastní restauraci, v níž se snaží zúročit zkušenosti s italskou pohostinností a německou precizností. Diváci uvidí nejen to, jak svým osobitým stylem pomáhají neprosperujícím restauracím a hospodám, ale budou také moci nahlédnout do svérázného vztahu matky a syna. Ten je plný humoru a emocí, což je určitě dáno i tím, že Jitka se před mnoha lety provdala za Sicilana a Santo jako správný syn své matce neodporuje – má totiž německou výchovu, ale i italskou vášeň a hlavu plnou vlastních nápadů.