Sedmá řada populárního pořadu se bude odehrávat tradičně na statku, nepřijdeme však ani o výlet do krásné české krajiny. Zdeněk každý díl uvede nad přenosným piknikovým grilem, na kterém připraví zajímavý předkrm. Tentokrát to bude pravý americký hamburger z hovězího masa. S pečenou houskou a cibulkou, protože jen tak podle šéfa dosáhnete ideálního prvního křupnutí.
Další inspirací bude příprava uzeného halloumi sýra s pikantní balkánskou omáčkou. Po vegetariánské variantě na gril se konečně dostaneme ke kusu masa. Pozor, víte, že řapíkatý celer je dostatečně slaný na to, aby ochutil omáčku k sýru? Pokud vám až dosud toto bylo utajeno, teď už víte, jak si šetřit zdraví.
Vepřová kýta se švestkovou omáčkou se vám bude „chystat sama“. Což je podle Zdeňka Pohlreicha skvělá taktika: „Hosté budou nervózní, že se nic neděje, že se s nimi bavíte, a vy už vlastně budete mít hotovo.“ Kromě toho se právě v tento okamžik naučíte mistrovsky vázat roládu.
Následný host, sládek, probere se Zdeňkem, jakou péči potřebuje pivo, aby u grilovačky chutnalo nejlépe. Víte, že jedno smítko prachu ve sklenici vám může zkazit pivní požitek i prožitek? Nebo třeba to, že na světle byste lahve s pivem rozhodně nechávat neměli?
Každý díl završíme sladkou tečkou, kterou šéf připraví spolu s cukrářkou Ivetou Fabešovou. Společně divákům předvedou, že i na grilu se dají jednoduše připravit lahodné dezerty. Tentokrát to bude čokoládové brownie s pekanovými ořechy, créme fraiche a jahodami. Zdeněk se nebude umět s Ivetou shodnout, zda stačí nechat korpus v grilu třicet minut – on by navrhoval půl hodiny. I když se právě v tomto bodě odborníci rozcházejí, výsledek bude nakonec skvělý. A vy zjistíte, že nejen maso patří na gril.
Další řada populárního pořadu je tady. Jestli chcete o grilování vědět to, co vám zatím zůstalo utajeno, sledujte Rozpal to, šéfe! nově od úterý 4. 5. 2021 ve 22.50 na Primě.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová
Vendula Flassig Vrablová