Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 07.10. 2024
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sedm způsobů jak se radovat z jídla

14. 07. 2021 | Knižní tipy
Název: Sedm způsobů jak se radovat z jídla
Autor: Michal Hugo Hromas
Ilustroval: Štěpán Lohr
Datum vydání: 6 / 2021
Nakladatelství: XYZ
Formát: 200 x 230 mm
Počet stran: 288 stran
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Cena: 399 Kč

Objevte světové chutě a vraťte se ke kořenům tradičního stravování

Jednoduché a tradicí prověřené. Právě takové jsou oblíbené recepty kuchaře a publicisty Huga Hromase! Ve svém vyprávění vás provede sedmi způsoby, jak připravit jídla inspirovaná rozličnými kuchyněmi, které navštívil: od filmového natáčení na Sahaře přes Itálii, Ukrajinu a Španělsko až na dvorek domku na Křivoklátsku. Poznáte tak pestrou paletu omamných chutí – to vše s osvědčenými recepty ze zeleniny, ovoce, obilovin a luštěnin.

Sedm způsobů jak se radovat z jídlaV sedmi kapitolách vás kuchař a publicista Hugo Hromas seznámí se svými oblíbenými recepty, k nimž si vytvořil osobní vztah. Ve svém vyprávění a vzpomínkách vás provede sedmi způsoby, jak tato jídla připravit, a kuchyněmi, kterými prošel. Objevíte krásy a nástrahy tradiční arabské, italské i české kuchyně a kromě úryvků z deníku kuchaře na cestách se můžete těšit i na praxí prověřené poctivé recepty.


Zkrátka zapomeňte na všechno kolem a udělejte si jednoduché a dobré jídlo!



Ukázka z knihy Sedm způsobů jak se radovat z jídla


Úvod
Nesmíte se na mě zlobit, ale tahle kniha vlastně není klasická kuchařka. Když jsem chodil do školy a učil jsem se psát slohové práce, první věcí, kterou jsem musel udělat, bylo vytvořit si osnovu. A do té osnovy potom vetkat slova a souvětí, děj, začátek a konec. Jako dítě jsem si neustále pletl čísla nalevo a napravo od pětky jako pomyslné osy. Jako prvňák jsem psal písmena zrcadlově.
Můj způsob uvažování a chápání věcí nebyl vždycky kompatibilní s metodami výuky, ale tehdy se na to nebral zřetel. I když jsem měl správný výsledek, dostával jsem čtyřky a pětky, protože se neznámkoval správný výsledek, ale použití vyučovaného postupu. A když vám to nešlo, měli jste smůlu. Prostě vás označili za pomalejšího, později vás uklidili na řemeslo a karavana jela dál. Co byste chtěli? Byla to doba, kdy se leváci přeučovali na praváky, homosexualita byla považována za nemoc a byla trestná. Když byl někdo introvert, byl divnej, a když měl někdo ADHD, byl prostě blbeček.


O autorovi knihy Sedm způsobů jak se radovat z jídla


Michal Hugo Hromas, vlastním jménem Michal Hromas. Svůj gastronomický pseudonym používá od chvíle, kdy pracoval pro brněnskou restauraci Borgo Agnes, v níž působilo více jeho jmenovců. Je známý svým originálním pojetím kuchyně, kterou často tvoří pouze oheň, rošt a kotlík. Na ohni připravuje nejen pořádné kusy masa, ale také vynikající zeleninové pokrmy, peče chleba, a dokonce i dezerty. Stojí za tváří podniků různých stylů napříč Českou republikou. Vařil například v několika pražských restauracích: v Domě vína U Závoje, Aromi či Plzeňské restauraci Obecního domu, byl také šéfkuchařem arabské restaurace Dahab. V Laboratoriu Riccarda Lucqueho na pražském Starém Městě pravidelně pořádá kurzy vaření a pro internetovou televizi Stream.cz natáčí pořady, v nichž přibližuje autentickou gastronomii. Stál také u zrodu streetfoodových festivalů v Česku a v rámci svého projektu Nomadis vaří na otevřeném ohni po celé republice.

Tuto knihu Sedm způsobů jak se radovat z jídla zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros media.


ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Sedm způsobů jak se radovat z jídla:

Sedm způsobů jak se radovat z jídla
Sedm způsobů jak se radovat z jídla
Sedm způsobů jak se radovat z jídla
Sedm způsobů jak se radovat z jídla
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Stříbrňáky