Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 07.10. 2024
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Sedm způsobů jak se radovat z jídla

14. 07. 2021 | Knižní tipy
Název: Sedm způsobů jak se radovat z jídla
Autor: Michal Hugo Hromas
Ilustroval: Štěpán Lohr
Datum vydání: 6 / 2021
Nakladatelství: XYZ
Formát: 200 x 230 mm
Počet stran: 288 stran
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Cena: 399 Kč

Objevte světové chutě a vraťte se ke kořenům tradičního stravování

Jednoduché a tradicí prověřené. Právě takové jsou oblíbené recepty kuchaře a publicisty Huga Hromase! Ve svém vyprávění vás provede sedmi způsoby, jak připravit jídla inspirovaná rozličnými kuchyněmi, které navštívil: od filmového natáčení na Sahaře přes Itálii, Ukrajinu a Španělsko až na dvorek domku na Křivoklátsku. Poznáte tak pestrou paletu omamných chutí – to vše s osvědčenými recepty ze zeleniny, ovoce, obilovin a luštěnin.

Sedm způsobů jak se radovat z jídlaV sedmi kapitolách vás kuchař a publicista Hugo Hromas seznámí se svými oblíbenými recepty, k nimž si vytvořil osobní vztah. Ve svém vyprávění a vzpomínkách vás provede sedmi způsoby, jak tato jídla připravit, a kuchyněmi, kterými prošel. Objevíte krásy a nástrahy tradiční arabské, italské i české kuchyně a kromě úryvků z deníku kuchaře na cestách se můžete těšit i na praxí prověřené poctivé recepty.


Zkrátka zapomeňte na všechno kolem a udělejte si jednoduché a dobré jídlo!



Ukázka z knihy Sedm způsobů jak se radovat z jídla


Úvod
Nesmíte se na mě zlobit, ale tahle kniha vlastně není klasická kuchařka. Když jsem chodil do školy a učil jsem se psát slohové práce, první věcí, kterou jsem musel udělat, bylo vytvořit si osnovu. A do té osnovy potom vetkat slova a souvětí, děj, začátek a konec. Jako dítě jsem si neustále pletl čísla nalevo a napravo od pětky jako pomyslné osy. Jako prvňák jsem psal písmena zrcadlově.
Můj způsob uvažování a chápání věcí nebyl vždycky kompatibilní s metodami výuky, ale tehdy se na to nebral zřetel. I když jsem měl správný výsledek, dostával jsem čtyřky a pětky, protože se neznámkoval správný výsledek, ale použití vyučovaného postupu. A když vám to nešlo, měli jste smůlu. Prostě vás označili za pomalejšího, později vás uklidili na řemeslo a karavana jela dál. Co byste chtěli? Byla to doba, kdy se leváci přeučovali na praváky, homosexualita byla považována za nemoc a byla trestná. Když byl někdo introvert, byl divnej, a když měl někdo ADHD, byl prostě blbeček.


O autorovi knihy Sedm způsobů jak se radovat z jídla


Michal Hugo Hromas, vlastním jménem Michal Hromas. Svůj gastronomický pseudonym používá od chvíle, kdy pracoval pro brněnskou restauraci Borgo Agnes, v níž působilo více jeho jmenovců. Je známý svým originálním pojetím kuchyně, kterou často tvoří pouze oheň, rošt a kotlík. Na ohni připravuje nejen pořádné kusy masa, ale také vynikající zeleninové pokrmy, peče chleba, a dokonce i dezerty. Stojí za tváří podniků různých stylů napříč Českou republikou. Vařil například v několika pražských restauracích: v Domě vína U Závoje, Aromi či Plzeňské restauraci Obecního domu, byl také šéfkuchařem arabské restaurace Dahab. V Laboratoriu Riccarda Lucqueho na pražském Starém Městě pravidelně pořádá kurzy vaření a pro internetovou televizi Stream.cz natáčí pořady, v nichž přibližuje autentickou gastronomii. Stál také u zrodu streetfoodových festivalů v Česku a v rámci svého projektu Nomadis vaří na otevřeném ohni po celé republice.

Tuto knihu Sedm způsobů jak se radovat z jídla zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros media.


ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Sedm způsobů jak se radovat z jídla:

Sedm způsobů jak se radovat z jídla
Sedm způsobů jak se radovat z jídla
Sedm způsobů jak se radovat z jídla
Sedm způsobů jak se radovat z jídla
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !