Mladá pšenice má celkově alkalizační účinek. Neutralizuje kyselé látky v organismu, u kterých se předpokládá negativní vliv na homeostázu. Homeostáza je udržování stálosti vnitřního prostředí organismu (např. stálá teplota, pH, koncentrace iontů apod.) a proto je nezbytná pro normální fungování našeho těla. Celkově je mladá pšenice vhodným doplňkem stravy u řady nemocí, z kterých je možné uvést poruchy spánku, chudokrevnost, onemocnění jater, obezita, poruchy trávení a projevy stárnutí.
O svou oblibu by mohla soutěžit s mladým ječmenem, oproti němu však nemá tak trávovou chuť, což mnoho uživatelů ocení.
Mladá pšenice se získává z pšeničné obilné trávy, ze které se lisuje šťáva. Ta se za nízkých teplot suší a tím se dostane prášek vhodný k užívání, které je velmi jednoduché a v běžném životě vás nebude stát skoro žádný čas. Jednoduše vmíchejte jednu lžičku pšenice do salátu, džusu či polévky. Důležité je ale nevystavit prášek teplotě vyšší než 42 °C, jinak by tato superpotravina přišla o své cenné, zdraví prospěšné látky. Do polévky či jiných teplých jídel ji tak vmíchejte až na talíři.
Zdroj: Prozdravi.cz