Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 12.10. 2024
Dnes má svátek Marcel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Speciál pořadu Kluci v akci

1. 06. 2019 | Televizní tipy
V sobotu 1. června Česká televize odvysílá již třetí benefiční speciál pořadu Kluci v akci. Tentokrát se kuchaři Filip Sajler a Ondřej Slanina propojí s organizací Nový prostor, která již dvacet let pomáhá osobám, které se dostali do tíživé sociální a finanční situace.

Vařit budou společně s dvěma prodejci časopisu Nový prostor, konkrétně s Petrem a Tomášem. Ti byli dříve také kuchaři, než se díky alkoholu a drogám dostali na úplné dno, ze kterého se teď za pomoci Nového prostoru snaží odrazit. Petr s Tomášem připravili takzvané nízkorozpočtové menu, neboť oni sami pořádají v denním centru NP kurzy levného vaření pro ostatní prodejce. Menu sestává z Cibulové polévky, Gratinovaných Portobell s modrým sýrem a Kuřecí rolády s vaječnou faší.

Během vysílání pořadu budou diváci vyzývání k zasílání dárcovských SMS, které poputují na podporu prodejců. Nový prostor můžete podpořit i vy, stačí zaslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS NP 30 nebo DMS NP 60 nebo DMS NP 90 na telefonní číslo 87 777.

Kluci v akciCibulová polévka

4−6 porcí
6 lžic oleje
30 g másla
3 cibule
1 jarní cibulka
1,2 l kuřecího vývaru
sůl
mletý pepř
krutony
veka či starší pečivo
máslo

Cibuli nakrájíme na klínky, jarní cibulku na kolečka – do základu použijeme jen bílou část, zelenou ponecháme na podávání (aby neztratila hezkou zelenou barvu).
V hrnci rozehřejeme olej a máslo, cibule opečeme dosklovata a zalijeme horkým vývarem. Povaříme asi 10 minut a dochutíme solí a mletým pepřem.
Pečivo nakrájíme na kostičky a opečeme na másle dozlatova.

Gratinovaná portobella s modrým sýrem

4 porce
4 portobella
olej
1 šalotka
100 g sýru s modrou plísní (niva)
mletý pepř
sůl

Z hub odkrojíme nožičky, které nadrobno nakrájíme.
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou šalotku, nožičky hub, osolíme a opepříme. Hlavičky portobell obrátíme vrchem dolů na plech vyložený pečicím papírem a do houbových mističek navršíme směs, posypeme sýrem a v troubě zprudka a krátce zapečeme při 200 °C.

Kuřecí roláda s vaječnou fáší

6 porcí
1 celé kuře
1 cibule
1 čerstvá kapie
150 g šunky
3 lžíce oleje
3 vejce
1 jarní cibulka (zelená část)
hrst hrášku

Kuře vykostíme, skelet použijeme na kuřecí vývar.
Na oleji osmahneme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, kapii a šunku, vmícháme vejce, osolíme, opepříme, odstavíme a přidáme hrášek a zelenou část jarní cibulky.
Na upravený plát masa navršíme směs, zarolujeme, svážeme kuchařským provázkem, vložíme do pekáče, poklademe máslem, trochu podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi hodinu dozlatova. Podáváme se šťouchanými brambory.

Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Speciál pořadu Kluci v akci:

Speciál pořadu Kluci v akci
Speciál pořadu Kluci v akci
Speciál pořadu Kluci v akci
Speciál pořadu Kluci v akci
Speciál pořadu Kluci v akci
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Hromada zlaťáků