Nakladatelství: Ikar
Formát: 175x223 mm
Vázaná vazba
Datum vydání: srpen 2014
Počet stran: 192
Cena: 261 Kč
Malá škola zavařování ukáže, jak zavařovat, mrazit, sušit a nakládat ovoce, zeleninu i maso, jak připravit čatní, marmelády, ovocné krémy, rosoly, želé či alkoholické nápoje, jak nakládat ryby nebo připravit úžasnou šunku. Za každým návodem vysvětlujícím novou techniku následuje řada báječných receptů popsaných krok za krokem, a navíc doplněných spoustou rad, připomínek a tipů. Během chvilky bude vaše spíž přetékat těmi nejlahodnějšími domácími pochoutkami, které se hned tak nezkazí.
Ukázka z knihy Malá škola zavařování:
Jak na to: Čatní
Čatní je víceúčelová sladkokyselá směs zeleniny, ovoce, koření a sušených plodů, která se pomalu vaří v octu, soli a cukru, jež ji účinně konzervují. Teplo, které vařením vzniká, také pomáhá zahubit většinu mikrobů. A k případě této lahodné štiplavé pochoutky stačí jen pár jednoduchcých kroků.
Pozvolna vařte
Pomalé vaření je základní pravidlo výroby čatní. Směs nakrájeného ovoce, zeleniny, koření, cukru a octa během vaření občas promíchejte. Jakmile zhoustne, začněte míchat častěji, aby se nepřichytila na dno hrnce a nespálila –výsledné čatní by bylo nahořklé.
Knihu Malá škola zavařování koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách Bux:cz
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz